На Жовківщині для дітей-сиріт планують створити нові домівки

У Жовківському районі планують створити нові заклади для дітей-сиріт та дітей, позбавлений батьківського піклування.

Про це йдеться у №13 (103) газети “Прикордоння”.

Нові заклади називатимуться малими груповими будинками. Наразі на Жовківщині їх запланували два – у Жовкві та Раві-Руській.

– У цих малих групових будинках мали б жити десятеро дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які не матимуть де жити. Їхня перевага в тому, що, до прикладу, братів та сестер не розлучатимуть, а влаштовуватимуть разом, – розповіла начальник служби у справах дітей Жовківського району Віра Павлова.

Втім, як розповіли у службі, як функціонуватимуть такі будинки, наразі невідомо, оскільки відповідна Постанова Кабінету Міністрів ще не затверджена. Але кошти на це вже є – це субвенція з обласного бюджету.

– Наразі ми задекларували, що нам, у Жовківському районі, такі малі групові будинки потрібні. Коли з’явиться постанова, нам повинно надійти відповідне повідомлення про те, що отримаємо субвенцію, тоді ми підготуємо усі необхідні документи, обґрунтуємо свої дані. Після цього наші пропозиції розглядатимуть на обласній комісії і, якщо там їх погодять нам перерахують субвенцію, – додала Віра Павлова.

За словами начальниці, відкриття таких малих групових будинків повинно відбутися протягом того року, коли відбудеться перерахування грошей. Тому наразі найшвидше це може відбутися у 2019 році. Малі групові будинки розташовуватимуть на території колишньої військової частини у Жовкві та Рава-Руської школи-інтернату.

 

 

Comments

comments