У Потелицькій школі готуються модернізувати котельню

Сільська рада Потелича вирішила передати котельну місцевої школи в оренду. Відповідне рішення ухвалили депутати Потелицької сільської ради.

Про це йдеться у №4 (94) газети “Прикордоння”.

Так, як повідомили у сільській раді, наразі котельня Потелицької школи перебуває у аварійному стані – котли димлять, у самому приміщенні перебувати неможливо. Крім того, на початку січня у деяких засобах масової інформації було опубліковано скаргу начебто когось із батьків на те, що у школі холодно. Тому у сільській раді вирішили, що котельню необхідно привести у належний стан. Для цього хочуть скористатися досвідом Рави-Руської, де за останні три роки приватне підприємство взяло в оренду котельню у місцевому професійному ліцеї та дошкільному навчальному закладі №1, а також збудувало котельню у школі №1, які опалюють приміщення відходами деревини.

– Ремонтом котельні, встановленням котлів займатиметься підприємство, а школа лише купуватиме у них тепло та обслуговуватиме тепломережу у своєму приміщенні, – розповів сільський голова Потелича Ігор Товарянський.

Процес підготовки до передачі котельні в оренду, за словами Ігоря Михайловича, триватиме близько двох місяців.

– Рішення, яке було ухвалено, наразі є лише першим. Ми вже виготовили технічний паспорт на будівлю.

Наступним кроком повинна стати грошова оцінка майна котельні. Тоді депутати на засіданні сесії Потелицької сільської ради повинні затвердити цю грошову оцінку та технічну документацію. Крім того, повинна бути створена технічна комісія, членів якої також повинні затвердити депутати. І лише після того буде оголошено про проведення конкурсу, – зазначив сільський голова.

Зараз котельня ще перебуває на балансі відділу освіти Жовківської районної державної адміністрації. Згодом на свій баланс її візьме Потелицька сільська рада і передасть її відділу освіти в оперативне управління.
Модернізована котельня у Потелицькій школі повинна запрацювати вже з наступного опалювального сезону.

Comments

comments