З березня за воду равчани платитимуть більше

Виконавчий комітет Рава-Руської міської ради затвердив рішення про погодження нових тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Відповідні рішення його члени ухвалили на засіданні у січні.

Про це йдеться у №3 (93) газети “Прикордоння”.

Так, з березня равчани, вдома у яких немає лічильника для обліку води, платитимуть 9,97 грн./куб.м за водопостачання та 12,08 грн./куб.м за водовідведення. Для тих же, у кого встановлені засоби обліку води, тариф буде нижчим – 8,81 та 12,08 грн. відповідно.
Бюджетні установи, приватні підприємства та мешканці довколишніх сіл платитимуть 10,97 та 14,08 грн/куб. м.

Нагадаємо, до цього тарифи на водопостачання та водовідведення складали 8,97 та 11,08 грн./куб. м для людей, які не мали встановлених лічильників, 7,88 та 11,08 грн./куб. м для тих, у яких вони були, та 9,47 і 12,58 грн./куб. м для установ та організацій. Їх було встановлено у червні 2017 року. Відтак, у порівнянні з попередніми, нові тарифи зросли на 9 – 14%.

Крім того, депутати Рава-Руської міської ради передбачили 300 тис. грн. на відшкодування різниці в тарифах між економічно обґрунтованими та затвердженими. Це, на думку міської влади, значно знизить витрати на їхню оплату для населення. Таким чином, для тих равчан, у яких облік води не проводиться, компенсація на водопостачання становитиме 1 грн./куб. м та 2,5 грн./куб. м для тих, у кого є лічильники, а також 2 грн./куб. м на водовідведення.

 

Comments

comments