На Жовківщині відкрили унікальний завод

У селі Сопошині відкрили  завод з переробки меду та продуктів бджільництва «РЕНОМА».

Про це повідомила прес-служба Жовківської РДА.

У завод інвестували 20 мільйонів гривень, тут створено 50 нових робочих місць. За словами чиновнкиів, це – єдине підприємство такого ґатунку в області.

До складу виробничих потужностей підприємства входить цех приймання сировини, цех переробки меду та гомогенізації, склад готової продукції, механічна майстерня, котельня з економічними та екологічними котлами.

Підприємство виготовляє гомогенізований акацієвий, липовий, гречаний, соняшниковий, різнотрав’я, та ріпаковий мед.

 

ТОВ «РЕНОМА» створене з метою експорту українського меду, та підтримки і розвитку регіональних пасічників. Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в 2017 році підприємству виданий експлуатаційний дозвіл для переробки та реалізації меду бджолиного та продуктів бджільництва, до країн Євросоюзу, США, Канади, ОАЕ та інших країн світу.

До складу виробничих потужностей входять наступні цехи:

– цех приймання сировини;

– цех переробки меду та гомогенізації, включаючи камеру декристалізації на 60 тонн;

– склад готової продукції на 250 тонн;

– холодний склад готової продукції на 100 тонн;

– механічна майстерня яка може виконувати токарні, фрезерувальні, свердлильні, зварювальні роботи де виготовлюємо для здешевлення і зниження;

– кочегарка з економічними та екологічними котлами.

Розробляючи стратегію підприємства у виробничому цеху запроектовано ділянка-майданчик для розміщення фасувальної лінії. Мед буде розливатися в дрібну тару з метою виробництва продукції із збільшеною доданою вартістю.

Необхідно зауважити, що будівництво заводу відбувалось з врахуванням вимог українських стандартів та Директив ЄС. Основним вектором було забезпечення дотримання вимог НАССР.

 

Підприємство має можливість регулярно поставляти поліфлорний (зібраний з різних видів рослин) або монофлорний мед (зібраний з одного виду рослин) загалом до 500-1000 тонн в рік.

Основними покупцями продукції є Польща, Австрія, Італія, Канада, йдуть активні переговори з Іспанією та іншими країнами.

Comments

comments