Іменем равчанина назвали школу

Загиблого під час проведення Антитерористичної операції на Сході України равчанина Віталія Кравченка вшанували, назвавши його ім’ям навчальний заклад. Відтепер іменем Захисника України називатиметься спеціалізована школа №1 міста Бурині Сумської області, де навчався і яку закінчив Віталій Кравченко.

Про це йдеться у №10 (90) газети “Прикордоння”.

Ініціатором присвоєння імені Віталія Кравченка школі, у якій він навчався, став голова Буринської районої ради Євгеній Рябоконь. Останній звернувся до Буринської міської ради, депутати якої одноголосно підтримали таку пропозицію. Відповідне рішення буринські міські депутати ухвалили на сесії 20 січня цього року. 31 січня трудовий колектив школи також підтримав рішення депутатів, а з 14 червня до 19 серпня тривало громадське обговорення цього питання.

Урочиста лінійка, приурочена присвоєнню закладу імені Віталія Кравченка, відбулась у Буринській школі №1 31 жовтня – у другу річницю його загибелі – за участю учнів школи і педагогічного колективу, військового комісара Буринського РВК Віталія Бойка, депутата Сумської обласної ради Віктора Ладухи, голови Буринської районної ради, побратима та однокласниці Віталія Сергія Карнаушенка та Вікторії Коверсун відповідно, Благочинного Буринського округу парафії св. мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії УПЦ КП отця Димитрія.

Нагадаємо, Віталій Кравченко народився у місті Бурині Сумської області у 1976 році. У 1983 – 1993 рр. там він навчався у місцевій школі №1, з 1993 до 1997 рр. – у Київському інституті сухопутних військ. З 1997 року Віталій Кравченко проживав у Раві-Руській, де спершу проходив службу війську службу у військові частині, а згодом – працював на шпалопросочувальному заводі. Загинув уу зоні проведення АТО 31 жовтня 2015 року у місті Авдіївці Донецької області.

Comments

comments