Автобуси курсуватимуть рідше?

Найближчим часом у Жовківському районі може зменшитись кількість автобусів, які курсують на маршруті Львів – Рава-Руська. Причиною цього стало, зокрема, подорожчання паливно-мастильних матеріалів, підвищення мінімальної заробітної плати.

– Якщо раніше ми закуповували пальне за оптовою вартістю 22 грн. за літр, то станом на початок року вона зросла до 23,8 грн., – розповів директор ТЗОВ «Автосвіт» Юрій Семочко. – Якщо така ситуація продовжуватиметься, а тарифи не будуть переглянуті, то нам доведеться розглядати варіант щодо скорочення кількості автобусів на маршрутах.

Нагадаємо, через схожі проблеми у 2015 році перевізник вже вдавався до скорочення кількості автобусів на маршруті. Це призвело до того, що їх курсування відбувалось з більшим інтервалом, через що дуже часто вони були переповненими.

Для перегляду тарифів, як розповів Юрій Семочко, необхідно, аби всі компанії-перевізники узгодили позиції і отримали відповідні погодження.

Однак, перегляд тарифів не є єдиною проблемою, з якою зіштовхнулись перевізники. Вони розуміють, що велике їхнє підвищення може призвести до скорочення пасажиропотоку. Як наслідок – автобуси курсуватимуть напівпорожніми, оскільки люди будуть обмежувати себе у поїздках.

Виходом із ситуації може стати те, якщо, зокрема, пасажири при користуванні автобусами, братимуть у водіїв квитки. Тоді перевізники зможуть бачити реальну картину пасажиропотоку як на окремих маршрутах, так і на напрямках загалом, і, відповідно, вартість квитків зростатиме ненабагато.

Нагадаємо, востаннє тарифи переглядали у жовтні минулого року. Тоді вартість квитків зросла, в середньому, на 15%.

Comments

comments