Рейтинг найбільших платників податків Жовківського району

Газета “Прикордоння” публікує рейтинг найбільших платників податків до зведеного бюджету Жовківського району за підсумками 2016 року. Його укладено за інформацією Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області, яке надало її у відповідь на інформаційний запит «Прикордоння». У рейтингу вказана «десятка» найбільших платників податків – юридичних осіб до бюджетів усіх рівнів. Загалом, вони сплатили 87 млн. 154 тис. 700 грн. податків.

1. Відділ освіти Жовківської районної державної адміністрації – 18 млн. 113 тис. 700 грн.
На першому місці у нашому рейтингу опинився орган з управління районною освітою. «Райво» у 2016 році сплатив понад 18 млн. грн. до районного бюджету. Основним видом діяльності структурного підрозділу Жовківської районної державної адміністрації є регулювання у сфері освіти.
Очевидно кошти, які сплатив «райво» як податок – це  відрахування від заробітної плати працівників дитсадків та шкіл району і самого відділу освіти. Такий їхній великий розмір пов’язаний, мабуть, із тим, що саме у сфері освіти чи не найбільше працюють мешканців Жовківщини. 
Відділ освіти розташовується у Жовкві. Серед завдань, які перед ним поставлені, це зокрема, забезпечення навчально-виховного процесу, реалізації державної політики у сфері освіти, розвитку системи освіти на території району, координація діяльності навчальних закладів та управління ними тощо.

2. Державне підприємство «Рава-Руський лісгосп» – 10 млн. 299 тис. 100 грн.
Другим у переліку підприємств, які зробили найбільші платежі до бюджету Жовківщини, став Рава-Руський лісгосп. До «скарбнички» району він вніс майже 10 млн. 300 тис. грн. Підприємство, відповідно до основного виду діяльності, займається наданням допоміжних послуг у лісовому господарстві. 
Також напрямами діяльності Рава-Руського лісгоспу є лісорозведення та лісовідновлення, підвищення продуктивності та якісного складу лісів, їхня охорона та захист, комерційна діяльність, лісозаготівля, переробка деревини, мисливське господарство, вирощування декоративного садивного матеріалу, рекреація, моніторинг лісів, розвиток лісової інфраструктури та ін.
До складу Рава-Руського лісгоспу входять 23 лісництва у Жовківському, Сокальському, Яворівському та Городоцькому районах, лісозавод у Раві-Руській та транспортний цех. У структурі лісгоспу працює 80 працівників.

3. Львівський національний аграрний університет – 9 млн. 91 тис. 300 грн.
У рейтингу найбільших платників податку Жовківщини опинився і один навчальний заклад, розміщений у Дублянах.  ЛНАУ у минулому році сплатив понад 9 млн. грн. податку. Очевидно, що як і випадку з відділом освіти, більшість цих коштів – відрахування від заробітної плати та стипендій науковців, працівників та студентів. 
ЛНАУ – багатопрофільний вищий навчальний заклад, який провадить освітню діяльність, пов’язану із здобуттям вищої освіти та кваліфікації широкого спектру агарних, технічних, економічних та інших напрямів науки, техніки, проводить фундаментальні та прикладні наукові дослідження, є провідним науково-методичним центром, має розвинуту інфраструктуру навчальних, наукових і науково-виробничих підрозділів, відповідний рівень кадрового та матеріального забезпечення.
Аграрний університет включає п’ять факультетів, тридцять кафедр, двадцять сім інших відділів, а також коледжі у селі Вишні Городоцького району, містах Горохові Волинської області, Золочеві Львівської області, Львові, Івано-Франківську, Стрию, Тлумачі Івано-Франківської області, Чернівцях. Крім того, університет має і базу відпочинку – спортивно-оздоровчий табір у селі Коблевому Миколаївської області.
В університеті навчається близько 10 тис. студентів.

4. ДП «Жовківський лісгосп» – 8 млн. 653 тис. 800 грн.
Ще одне підприємство лісової галузі у рейтингу це Жовківський лісгосп. Однак, на відміну від Рава-Руського, основним видом діяльності, відповідно до якого підприємство і сплатило понад 8,5 млн. грн. податків, є лісівництво та інша діяльність у лісовому господарстві.
Жовківський лісгосп здійснює діяльність на території Жовківського, Сокальського та Кам’янко-Бузького районів, до його складу входить вісім лісництв, лісонавантажувальний пункт у Жовкві та цех переробки деревини.
Площа Жовківського лісгоспу складає 33 тис. 679 га. У його структурі працює 202 працівники.

5. ПАТ «Укрнафта» – 8 млн. 454 тис. 500 грн. 
На п’ятій сходинці рейтингу найбільших платників податків Жовківського району – публічне акціонерне товариство «Укрнафта». Це – найбільша нафтовидобувна компанія України, а також найбільша мережа автозаправних станцій у державі. Станом на кінець 2016 р. «Укрнафта» експлуатувала 1946 нафтових та 172 газових свердловин (включаючи основну та спільну діяльність).
На території Жовківського району компанія володіє шістьома автозаправними станція – у Жовкві, Дорошеві, Малехові та Перемивках, а також двома – на території Річківської сільської ради, неподалік кордону.

6. ТОВ «ВОГ Рітейл» – 8 млн. 299 тис. 400 грн.
Ще одна компанія, яка торгує паливом і увійшла до рейтингу, є товариство з обмеженою відповідальністю  «ВОГ Рітейл». Це – друга найбільша мережа автозаправних комплексів в Україні. Станом на початок минулого року вона налічувала понад 400 АЗК.
У 2016 році «ВОГ Рітейл» сплатило понад 8 млн. грн. податку до бюджету Жовківщини. 
На території району діє три автозаправні комплекси цієї компанії: два – на території Річківської сільської ради, біля кордону, а також у селі Сопошині.

7. ТОВ «Стейт оіл» – 7 млн. 85 тис. 600 грн.
Торгівлею пальним займається і ще одна компанія, яка потрапила у «десятку» найбільших платників податку Жовківського району. Це – товариство з обмеженою відповідальністю «Стейт оіл», від якого у бюджет району надійшло понад 7 млн. грн. податку.
Компанія більш відомо широкому колу громадян своїми заправками під брендом «БРСМ-Нафта». Станом на перше півріччя 2017 року під торговою маркою працює 183 автозаправні комплекси.
У Жовківському районі діє три автозаправні станції «БРСМ Нафта» – у Раві-Руській, Волі-Висоцькій та Сопошині.

8. ТОВ «Рошен-Гранд» – 6 млн. 373 тис. 500 грн.
Восьму сходинку у рейтингу займає товариство з обмеженою відповідальністю «Рошен-Гранд». Підприємство, яке займається оптовою торгівлею шоколадом та кондитерськими виробами, до скарбниці Жовківського району у минулому році сплатило майже 6,5 млн. грн. податку. Воно розташовується у селі Малехові. З відкритих джерел випливає, що на підприємстві працює близько 70 працівників.

9. Жовківська центральна районна лікарня – 5 млн. 396 тис. 400 грн.
У рейтинг, окрім освітніх установ та організацій, потрапила і одна лікарська установа. Жовківська ЦРЛ у 2016 році сплатила майже 5,5 млн. грн. податку. 
У завдання ЦРЛ входить надання медичної допомоги населенню Жовківського району. Жовківська ЦРЛ є найпотужнішим медичним закладом, що надає амбулаторно-поліклінічну та стаціонарну допомогу населенню району. В її склад входять 4 лікарні, 1 поліклініка для дорослих та дітей, 11 лікарських амбулаторій загальної практики сімейної медицини, 54 фельдшерсько-акушерських пунктів.
Жовківська ЦРЛ проводить комплекс профілактичних і протиепідемічних заходів та санітарно-просвітницьку роботу серед населення району, займається моніторингом стану здоров’я населення, надає медичну допомогу з таких медичних напрямків як терапія, пульмонологія, ревматологія, кардіологія, гастроентерологія, ендокринологія, алергологія, гематологія, інфекційні хвороби, фізіотерапія, лікувальна фізкультура, хірургія, ортопедія-травматологія, урологія, анестезіологія, ендоскопія, онкологія, стоматологія, акушерство, гінекологія, педіатрія, ЛОР, неонатологія, офтальмологія, фтизіатрія, неврологія, психіатрія, наркологія (в т.ч. платні медичні наркологічні огляди), дерматовенерологія, імунологія, лабораторна діагностика, ультразвукова діагностика, рентгенологія, зубопротезування (в т.ч. платне зубопротезування), функціональна діагностика, патолого-анатомічні дослідження.

10. ТЗОВ «Вівера груп» – 5 млн. 367 тис. 400 грн.
Замикає топ-10 найбільших платників податку рекламне агентство – товариство з обмеженою відповідальністю «Вівера груп». У 2016 році воно сплатимо понад 5,3 млн. грн. податку. 
Підприємство розташовується у селі Малехові. Як свідчить інформація з відкритих джерел, вона відповідає за організацію і управління продажами компанії «Кормотех» – першого українського виробника сухих і вологих кормів для домашніх тварин. 
Три роки тому у «Вівера груп» працювало майже півтори сотні працівників.

№9 (89) газети “Прикордоння” від 7 жовтня 2017 року

Comments

comments