Рік тому в АТО загинув равчанин Віталій Кравченко… + ВІДЕО

Сьогодні, 31 жовтня, виповнюється рік з часу загибелі в зоні проведення АТО капітана Віталія Кравченка…

Нагадаємо, Віталій Кравченко був капітаном, заступником командира 2-го механізованого батальйону 53-ї окремої механізованої бригади. Він народився 18 травня 1976 році у місті Бурині Сумської області. За фахом – військовий. Закінчив Київський інститут сухопутних військ. На початку 2000-х років був миротворцем у Косово. Проходив військову службу, зокрема, і у військовій частині у Раві-Руській. З того часу, останні 18 років, тут і проживав.

Після звільнення зі складу Збройних Сил України працював на Рава-Руському шпалопросочувальному заводі. У серпні 2014 року добровільно зголосився на мобілізацію. У складі 24-ї окремої механізованої бригади почав воювати у зоні АТО. Був командиром роти. Зокрема, очолювана ним рота, восени минулого року протягом тривалого часу відбивала атаки сепаратистсько-російських військ у районі 31 блокпоста поблизу села Кримського на Луганщині. Згодом Віталій Кравченко перебував у зоні АТО в Лисичанську, Артемівську, Авдіївці.

Після року мобілізації, у вересні 2015 року, Віталій Кравченко добровільно відмовився від демобілізації і зголосився продовжити службу ще на півроку. Тоді ж його призначили заступником командира 2-го механізованого батальйону 53-ої окремої механізованої бригади.

Віталій Кравченко загинув вранці, близько 09.30 год, 31 жовтня 2016 року, в районі “Царської охоти” на околиці Авдіївки Донецької області. Разом з ним загинув його товариш Володимир Труш, підірвавшись на розтяжці.

Більше по темі:

РАВЧАНИ ПОПРОЩАЛИСЯ ЗІ ЗАГИБЛИМ ГЕРОЄМ
Відеорепортаж газети “Відродження” з похорону Героя Віталія Кравченка
На Сумщині встановили пам’ятну дошку на честь загиблого Віталія Кравченка

Світла пам’ять!

P.S. З нагоди Дня захисника України працівники ДП “Рава-Руський шпалопросочувальний завод”, де працював Віталій Кравченко, змонтували відеоролик в пам’ять про загиблого Героя. На відео вміщено фрагменти перебування роти у складі 24 бригади, очолюваної Віталієм Кравченком, на 31 блокпості поблизу с. Кримського Луганської області в грудні 2014 року, а також переговори по рації (позивний “Гектор”).

Comments

comments