У Жовкві зустрілись влада, громада та підприємці

У Жовкві відбулася зустріч представників місцевої влади, громади та бізнесу, на якій обговорили розвиток місцевого підприємництва.

Участь у зустрічі взяли близько 20 учасників. Представники влади, громади та бізнесу визначали мету і пріоритети програми розвитку малого та середнього підприємництва Жовкви. 

Було проаналізовано бар’єри для розвитку малого та середнього бізнесу, а також попереднє опитування підприємців.

Учасники фасилітаційної сесії працювали у групах, в результаті чого сформували власне бачення основних завдань та заходів програми їхнього розвитку, враховували вимоги окремих секторів місцевої громади.

Зустріч відбулася у рамках проекту Фонду Східної Європи «Стимулювання міжсекторного партнерства влада-громада-бізнес в  прикордонних містах Жовква та Яворів Львівської області з метою покращення умов розвитку малого та середнього підприємництва». Його реалізовує Інститут Регіонального розвитку (Львів).  

Проект триватиме чотири місяці – з червня до вересня. У його рамках заплановані подібні зустрічі у Жовкві та Яворові. За їхніми підсумками буде підготовлено пропозиції щодо покращення умов ведення бізнесу у Жовкві та Яворові.

– Очікуємо, що результатом реалізації проекту стане підвищення обізнаності представників секторів місцевої громади в методах та заходах міжсекторної співпраці при прийнятті стратегічних рішень, а також будуть відбудеться практичне напрацювання заходів для покращення умов для розвитку малого та середнього бізнесу в Жовкві та Яворові, – розповіли організатори. – У довгостроковій перспективі повинна зрости частка малого та середнього підприємництва у структурі економіки двох міст та збільшення надходжень в їхні бюджети та бюджети місцевих громадських організацій. 

Василь Волокуша, газета “Прикордоння” №6 (86) від 28 липня 2017 року

 

Comments

comments