Прикордонники визначили найкращих юних помічників

У Раві-Руській відбувся черговий зліт клубів «Юних друзів прикордонників.

Зліт відбувається щороку у травні – червні. Участь у ньому беруть шкільні команди Равщини, до складу яких входять діти 6-х – 8-х класів. Цього року участь у злеті взяли вісім клубів – з чотирьох шкіл Рави-Руської, а також Потелича, Забір’я, Річок та Дев’ятира.

Зліт клубів «ЮДП» – це змагання за такими нормативами як підтягування на перекладині, комплексна силова вправа, естафета, надання першої медичної допомоги, кидання гранати, розбирання (збирання) зброї та перетягування канату, кульова стрільба. Крім того, юні прикордонники змагаються у найкращому проходженні стройовим кроком та виконанні гасла.

Членам журі було досить складно визначати переможників, адже всі учасники змагань дуже добре підготувались та завзято боролись за перше місце.

У підсумку, перше місце цьогоріч завоювали юні прикордонники з Рава-Руської спеціалізованої школи-інтернату, друге дісталося клубу Потелицької школи, третє – НВК «Рава-Руська школа-гімназія».

За участь у змаганнях дітей нагородили цінними подарунками, а смачним призом став обід. Команда-переможець візьме участь у всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичній гру «Джура», що відбудеться у місті Оршанці.

Василь Волокуша, 
за матеріалами Західного регіонального управління ДПСУ, газета “Прикордоння” №5 (85) від 29 червня 2017 року

Comments

comments