У Жовкві діти «флешмобили» за енергозбереження

13 червня у Жовкві розпочалося святкування Днів сталої енергії. Це – міжнародне свято, яке відзначають щороку переважно у червні у країна Європейського Союзу.

Жовква до відзначення Днів сталої енергії долучилася вже втретє. Так, Жовківська міська рада спільно з Жовківським районним центром дитячої та юнацької творчості організували заходи для дітей літнього табору «Веселий вулик» при останньому. 

– Відзначення Днів сталої енергії у Жовкві відбувається в рамках підписаної «Угоди мерів», учасником якої є наше місто, – розповіли організатори. – Метою проведення таких заходів є інформування про необхідність енергозбереження, ефективного та економного використання природних ресурсів і, власне кажучи, популяризації цього напрямку.

Спершу з дітьми було проведено бесіду на тему енергозбереження. Діти переглянули мультфільм «Добре світло», у якому розповідалося про необхідність використання економних лампочок та інші заходи, які допоможуть зменшити викиди вуглекислого газу в атмосферу.

Згодом, близько 60 дітей, віком від 6 до 10 років, провели флешмоб на площі Вічевій. Діти виклали прапори України та Європейського Союзу, емблему програми «Угоди мерів» та слова «Жовква – енергоефективне місто за енергозбереження!».

Жовківська міська рада відзначила дітей цінними призами – сертифікатами на відвідування плавального басейну.

 

Comments

comments