Равчани взяли участь у міжнародному майстер-класі з писанкарства

У рамках міжнародного фестивалю «Барви писанки» («Ukrainian Easter tree») в українській суботній школі «Моя Україна» (Мадрид, район Ембахадоресу) й культурно-освітньому центрі «Дивосвіт» (Алькоркон) асоціацією «Українсько-іспанський культурний простір» з великим успіхом проведено  майстер-класи з писанкарства.

Про це повідомило conucrania.

Понад 30 осіб (як дітей, так і дорослих) долучилися до цієї благодійної мистецької акції, заснованої кілька років тому українською діаспорою Афін. Цьогоріч у фестивалі взяли участь наші краяни з 11 європейських країн. Крім наших співвітчизників у таких містах, як Запоріжжя, Маріуполь, Тернопіль, Київ, Рава-Руська, Краматорськ, Бердянськ, Чернівці, Львів, долучилися й українці Норвегії (Осло), Італії (Брешіа, Аверста), Польщі (Варшава), Туреччини (Стамбул), Греції (Афіни), Великобританії (Лондон), Швеції (Стокгольм), Німеччини (Мюнхен).

В іспанській столиці та її близькому передмісті крім того, що учасники акції отримали базові знання та навички з писанкарства, то ще й кожен виготовив писанки, крапанки та крашанки для свого великоднього кошика. Також усім передались імпульс і бажання, щоб у наступному році поглибити свої знання та навички.

Зазначимо, що учасники майстер-класів у теплій передвеликодній атмосфері провели щасливі години зустрічі з прекрасним. Однією з цілей акції, ініціатором і «мотором» якої виступила Еліна Дорофій, було розбудити інтерес і бажання українців Мадрида навчитися самостійно розписувати писанки, щоб підтримувати тяглість наших національних традицій на значній віддалі від рідних теренів.

Благодійні кошти, які отримано під час проведення цього заходу, а це 140 євро (100 євро від культурно-освітнього центру «Дивосвіт» і 40 євро від школи «Моя Україна») підуть на допомогу сім’ї одного з наших воїнів-захисників. А також проведено збір коштів на організацію та проведення  фотовиставки «Ucrania abierta!» («Open Ukraine!», «Відкрий Україну!»), яку плануємо представити у виставочних залах спершу в муніципалітетах Мадрида, а потім по всій Іспанії. Цим самим намагатимемося піднести авторитет нашої держави на значно вищий рівень.

Comments

comments