Сьогодні – проводжають в останню путь Героїв, завтра – паркують авто

У осінньо-зимовий період нам неодноразово доводилося спостерігати, як площа Вічева перетворюється з місця громадських зборів на фактично проїжджу частину або автостоянку. 

 

Так, неодноразово ми помічали, як водії легкових автомобілів, мікроавтобусів і навіть автобусів не соромляться не лише паркувати свої транспортні засоби на площі, а й відверто об’їжджають по ній затори на дорозі і навіть розвертаються! Особливо такий стан речей помітний у так звану «годину пік» – близько 9.00 год вранці у будні та по суботах.

Сліди від коліс, які помітно на площі, дають підстави говорити про те, що така ситуація не є поодинокою. При цьому, часто поруч із площею достатньо місця у спеціально відведених місцях аби припаркувати авто – поруч із магазинами «Колібріс», «Рукавичка», в «кишені» дороги поруч із самою площею по вул. 1-го Листопада тощо.

Крім того, як повідомили читачі нашого видання, спостерігається ситуація, коли водії припарковують свої ТЗ на тротуарах так, що пересуватися по них людям – неможливо, через що останні змушені обходити по дорозі.

До слова, така ситуація склалася вже не перший рік. Два роки тому «Прикордоння» вже писало про те, як площу Вічеву перетворюють на автобазар, а нещодавно – у пасовисько.

Зазначимо, відповідно до Правил дорожнього руху (п. 11.13), забороняється рух транспортних засобів по тротуарах і пішохідних доріжках, крім випадків, коли вони застосовуються для виконання робіт або обслуговування торговельних та інших підприємств, розташованих безпосередньо біля цих тротуарів або доріжок, за відсутності інших під’їздів і за умови виконання вимог пунктів 26.1-26.3 цих Правил.

Таким чином, варто говорити про те, що подібні дії водії автомобілів не лише порушують ПДР, а й створюють небезпеку для пересування пішоходів і, не виключено, руйнують стан площі та траурів, через які вони на цю площу заїжджають.

Додамо, площа Вічева – це місце не лише збору громадян, проведення культурно-масових заходів, а й місце, де прощалися і звідки в останню дорогу мешканці міста проводжали загиблих в АТО равчан.

Андрій Бучко, газета “Прикордоння” №2 (82) від 28 лютого 2017 року

Comments

comments