Жовква – єдине місто в Україні, яке одночасно реалізує два енергоефективні демонстраційні проекти

Жовква та Самбір беруть спільну участь у проекті «Муніципальні партнерства для покращення енергоефективності» у рамках програми «Демонстраційні проекти», які фінансує Європейський Союз. Спільний бюджет цієї програми складає 874 тис. євро. Так, у Жовкві відбудеться реконструкція системи теплопостачання, а у Самборі – реконструкція вуличного освітлення.

У Жовкві буде замінено 800 метрів труб у системі теплопостачання, встановлено 2 котли, один з яких працюватиме на деревних відходах, а також встановлено 4 індивідальних теплових пунктів у житлових та господарських будівлях, а у Самборі – встановлено 450 Led-світильників.

– З 11 проектів в рамках, які реалізують в Україні програми «Демонстраційні проекти», Жовква – єдине місто, яке бере участь одразу у двох, – зазначив міський голова Жовкви Петро Вихопень. – Окрім спільного проекту зі Самбором, ми втілюємо ще проект «Реалізація першого етапу модернізації комунальної котельні та району, що нею опалюється». Він передбачає встановлення двох нових котлів та індивідуальних теплових пунктів, а також – реконструюємо дошкільний навчальний заклад, яка передбачатиме комплексну термомодернізацію його будівель. Тобто, фактично ми реалізовуємо три проекти.

Останній проект також впроваджується у рамках програми «Демонстраційні Проекти – Угода Мерів» завдяки коштам Європейського Союзу. Загальний бюджет проекту 860 тис. євро, з яких 688 тис. євро – це кошти Європейського Союзу, 172 тис. євро – Жовківської міської ради.

 

Comments

comments