Жовкві присвятили спеціальний історичний атлас

Нещодавно світ побачив ще один том із серії «Атлас українських історичних міст». Цього разу він присвячений Жовкві.

Про це повідомила прес-служба “Рятівної археологічної служби”.

Видання складається з описової частини – нарису історії міста Жовкви, а також містить репродукції історичних планів та видів міста і карти-реконструкції, що на основі сучасної наукової інформації відтворюють міський ландшафт минулого. Видання зроблене двома мовами – українською та англійською.

Атлас вийшов під егідою Національної академії наук України та під патронатом Міжнародної комісії з історичних міст. 

Атлас підготували у Львівському відділенні Інституту української археографії та джерелознавства ім. М.С.Грушевського НАН України за участі трьох наукових установ: НДЦ «Рятівна археологічна служба» Інституту археології НАН України, Державного історико-архітектурного заповідника у м. Жовкві та ТзОВ «Інституту геоінформаційних технологій».

Нагадаємо, у 2014 році Україна стала 19-ю країною Європи, яка долучилася до успішного наукового проекту з публікації атласів історичних міст. Загальноєвропейський проект нараховує більше 500 томів, присвячених містам Великобританії, Німеччини, Австрії, Франції, Італії, Чехії, Польщі, Румунії та ін. Умовами участі у проекті стали дотримання спільних наукових вимог та критеріїв добору мап, що уможливлює проведення порівняльних досліджень.

Comments

comments