Директором Народного дому Рави-Руської стала завідувач Потелицького клубу

21 грудня Народним дім Рави-Руської отримав нового керівника. Його директором стала Лариса Дудок.

Нового керівника головної культурної установи міста призначили за результатами відповідного конкурсу, який оголосив і проводив районний відділ культури і туризму.

Подібний конкурс у райдержадміністрації оголошували двічі. Втім, першого разу заявку подав лише один кандидат, який не влаштував конкурсну комісію. Відтак, конкурс оголосили вдруге. 

Цього разу на участ у ньому зголосилося троє кандидатів. Як стало відомо «Прикордонню», це були колишній депутат Рава-Руської міської ради Андрій Боровий, режисер Народного дому Рави-Руської Ірина Басай та директор Народного дому Потелича Лариса Дудок.

Кандидатура Андрія Борового була відкинута на першому етапі конкурсу, оскільки документи, які він подав, не відповідали критеріям, необхідними для керівництва закладом культури. Крім того, умовою було наявність відповідної освіти і певного досвіду роботи у закладах культури, чого у нього не було.

Шанси у інших двох кандидатів очолити рава-руський Народний дім були приблизно однакові. Втім, Ірина Басай відмовилась від подальшої участі у конкурсі. У коментарі «Прикордонню» вона повідомила, що на цій посаді себе ніколи не бачила і хотіла б надалі зосередитися на роботі режисера. Документи ж вона подала, оскільки була загроза, що до участі у конкурсі ніхто не зголоситься і Народним дім знову залишатиметься без керівника. 

Таким чином, єдиним кандидатом, якого конкурсна комісія і обрала новим директором Народного дому Рави-Руської, стала Лариса Дудок. Відділ культури і туризму уклав з нею контракт, терміном на 5 років. Також у відділі культурі вже шукають нового керівника для Народного дому Потелича.

– У декого з членів комісії виникали застереження щодо того, чи зможе пані Лариса справитися з роботою, – розповіла керівник відділу культури і туризму Жовківської РДА Галина Фесюк. – У неї непогано була представлена програма 5-тирічної роботи. У мене теж були певні сумніви, пані Лариса про це знала. Втім, ми їй надали однорічний випробувальний термін, однак вона сама запевнила нас, що для того, аби показати результат, їй вистачить і півроку. 

За словами керівника відділу культури і туризму, протягом випробувального терміну новий директор рава-руського Народного дому повинен активно працювати з масовими заходами.

– По роботі у Потеличі я зрозуміла, що Лариса Дудок може працювати і потенціал у неї є. Однак їй потрібна активна підтримка, – додала Галина Фесюк.

Сама ж Лариса Дудок у коментарі «Прикордонню» розповіла, що її мрією було працювати у Раві-Руській.

– У Потеличі я працювала 35 років. Зі всіма сільськими головами, школою, громадою священиками працювала прекрасно, у нас не було жодних конфліктів. За сприяння попереднього сільського голови у Народному домі нам вдалося замінити вікна, двері, підлогу, викласти плитку. Завдяки райдержадміністрації та новому сільському голові зуміли перекрити дах. Також я підготувала проект ремонту внутрішніх робіт. Втім, чи його буде відібрано, наразі невідомо. Однак моєю мрією було працювати у вдома, у Раві-Руській. Я подала документи на конкурс і моя мрія збулася, – розповіла Лариса Ярославівна.

Як керівник Народного дому у Раві-Руській Лариса Дудок вже встигла познайомитись із його колективом, поспілкувалась з міським головою, з керівниками музичної школи, будинку творчості, священиками.

– Враження в мене чудові. Дуже задоволена. Колектив мене гарно сприйняв, багато мені допомагають, – розповіла Лариса Ярославівна. 

Новий керівник розповіла, що найболючішою проблемою для Народного дому є відсутність відповідної апаратури.

– Вона є, але нецілісна і тому для проведення якихось заходів ми змушені щоразу займатися пошуком апаратури. Міський голова пообіцяв, що її для Народного дому придбають, – зазначила Лариса Дудок.

Також вона додала, що необхідний ремонт туалетів та косметичних ремонт у кабінетах на директора, режисера і художнього керівника.

– Ми вже написали заявку на отримання комп’ютера і підключення Народного дому до Всесвітньої мережі, – додала Лариса Ярославівна. – Я хочу працювати і зробити так, аби Народний дім у Раві-Руській справді процвітала.

Тарас Левко, газета “Прикордоння” №1 (81) від 29 січня 2017 року

Comments

comments