У Рава-Руській школі-гімназії з’явилась власна відеопрограма + ВІДЕО

У навчально-виховному комплексі «Рава-Руська шко-ла-гімназія» презентували перший випуск учнівської телестудії «Хвилю тримай!». Це – відеопроект членів гуртка журналістики НВК. Він – перший подібний у Раві-Руській та на Жовківщині, один із небагатьох на Львівщині.

Відеопроект виконаний у форматі програми новин. У ньому ведуча у «студії» розповідає про головні події в житті школи, які підкріплюються відповідними відеосюжетами.

– Ми з вчителем обговорили варіанти того, як виглядатиме результат нашої роботи на гуртку. Нам сподобалась ідея замість традиційної шкільної газети знімати шкільну телепрограму, – розповіла член гуртка журналістики Аліна Рикмас.

Перший випуск телестудії «Хвилю тримай!» містить відеосюжети про головні події в навчально-виховному процесі школи-гімназії у лютому-березні: відзначення пам’яті Небесної Сотні, Шевченкових днів, святкування Дня закоханих, проведення Тижня німецької мови, загагальношкільних батьківських зборів. Також серед сюжетів – розмова з директором та ученицею 9 класу – переможцем районної олімпіади з історії. Загалом перший випуск триває близько 25 хвилин.

– Над проектом ми працювали майже два місяці. Протягом цього часу ми готували розглядали варіанти назви телестудії, думали над рубриками, знімали відеосюжети, писали до них сценарії, робили начитку, монтували і напередодні «весняних» канікул нарешті презентували, – член гуртка журналістики Соломія Басараб.

Презентація першого випуску відбулася у шкільній світлиці. Учні 8 – 11-х класів у сюжетах могли побачити себе під час різних заходів.

– Нам було цікаво працювати над відесюжетами, адже раніше подібного ніколи не робили. Однак водночас було і страшно, – розповіла член гуртка журналістики Анастасія Чобіт.

До кінця цього навчального року у школі-гімназії планують підготувати другий випуск телестудії «Хвилю тримай!». Перший, а також усі наступні випуски, доступні для перегляду на каналі Youtube, на сторінках НВК «Рава-Руська школа-гімназія» у соціальних мережах Facebook та Вконтакті, а також – на веб-сторінці навчального закладу.

Анастасія Левонова,
член гуртка журналістики НВК «Рава-Руська 
школа-гімназія», газета “Прикордоння” №3 (83) від 14 квітня 2017 року

Comments

comments