Бюджет Рави збільшився вдвічі

На останній сесії Рава-Руської міської ради у 2016 році її депутати затвердили бюджету міста на 2017 рік у сумі 9 млн. 309 тис. грн.

Бюджет  Рави-Руської на цей рік майже вдвічі більший, ніж був у попередньому. Так, у 2016 році він складав 4 млн. 727 тис. 61 грн. на момент затвердження у грудні 2015 року.

Відтак, головний фінансовий документ міста передбачає 9 млн. 309 тис. грн. загального обсягу доходів, з яких 8 млн. 840 тис. грн. – обсяг доходів загального фонду.

З передбачених у бюджеті Рави-Руської коштів, окрім видатків відповідно до захищених статей (оплата праці працівників бюджетних установ, придбання медикаментів, забезпечення продуктами харчування, оплата комунальних послуг та за спожиті енергоносії тощо) міська влада виокремила 2 млн. 531 тис. 535 грн. на реалізацію державних та регіональних галузевих програм.

342 тис. грн. зі загального фонду міського бюджету у вигляді субвенції районному бюджетові. З цієї суми 10 тис. грн. передадуть для потреб місцевої пожежної охорони, 315 тис. грн. – на харчування рава-руських дошкільнят. Ще 20 тис. грн. передбачено на купівлю костюмів для гуртка естрадного та бального танцю та 10 тис. грн. – на придбавання інвентарю для туристичного гуртка міського будинку дитячої та юнацької творчості, а також 7 тис. грн. буде виділено на придбання костюмів для гуртка Народного дому Рави-Руської.

У бюджеті передбачено кошти і для покращення матеріально-технічної бази шкіл міста. Так, зі спеціального фонду передбачено 109 тис. грн. та реалізацію мікропроекту для реконструкції Рава-Руської поліклініки, 30 тис. грн. – на співфінансування мікропроекту зі заміки вікон та дверей у одному з корпусів школи №1, 50 тис. грн. – на співфінансування мікропроекту з реконструкції одного з приміщень школи №2, таку ж суму – на купівлю обладнання для школи-інтернату і 65 тис. 500 грн. – на співфінансування  мікропроекту зі заміни дверей та вікон у одному з корпусів школи-інтернату

Захар Негода, газета “Прикордоння” №1 (81) від 28 січня 2017 року

Comments

comments