Погода на Стрітення вказує якою буде весна та урожай. Прогноз на найближчі дні

Протягом першої половини наступного тижня погода у Раві-Руській залишиться майже такою ж, як була протягом останніх днів.

Про це свідчить прогноз погоди від Українського гідрометеорологічного центру.

Так, у понеділок, 13 грудня, температура повітря вночі очікується від 11 до 13 градусів морозу, вдень – від 5 до 7 нижче нуля, без опадів.

У вівторок, 14 лютого, температура повітря уночі буде такою ж, як у попередню ніч, однак вдень потеплішає і вона коливатиметься від 1 градуса морозу до 1 градуса тепла. Без опадів.

На Стрітення, 15 лютого, у середу, протягом доби очікується випадання снігу і температура повітря уночі суттєво підніметься і становитиме від 2 до 4 градусів морозу, вдень – від 0 до 2 градусів тепла.

За нардними вірування, у цей день зима зустрічається з літом. З цього приводу існує багато народних прикмет, відповідно до яких за погодою на Стрітення люди намагалися передбачити якою буде весна. Зокрема,деякі з них:

Якщо вранці випав сніг – на врожай ранніх хлібів; коли ж у полудень – зернові будуть середні, а увечері – недорід.

Вітер на Стрітення – до врожаю плодових дерев

Цього дня відлига – на ранню й теплу весну, сніг – на дощову, тривалу, а коли хуга – весна буде пізня й холодна.

Якщо в цей день сніжок – весною буде дощик, тобто весна буде затяжною і дощовою.

Якщо у цей день хуртовина дорогу перемете – весна буде пізня й холодна.

Якщо 15 лютого випав сніг – на дощову й холодну весну.

У четвер, 16 лютого, різко похолодає і температура повітря вночі знову опустить нижче 10 градусів морозу і становитиме від -10 до -12. Вдень буде незначний мороз – від -1 до -3 градусів. Опадів не передбачається.

 

Comments

comments