У Гійче на два почесних громадянина стало більше

У селі Гійче відбулося відзначення Дня села.

Свято відбувалося на стадіоні місцевої школи. Настоятелі церков, православної та греко-католицької, о. Петро та о. Іван відповідно, розпочали відзначення Дня села з подячного молебню за врожай.

Представники місцевої громади Євангельських християн-баптистів продовжили свято виступом.

Сільський голова Іван Івануса привітав гійченців та гостей з Днем села. Урочисто підняли Державний прапор України та прапор села депутат Жовківської районної ради Володимир Федюк разом з президентом Гійченської школи Юлією Кудрик та депутат Гійченської сільської ради Галина Федюк й сільський голова Іван Івануса відповідно.

Іван Івануса зачитав рішення сесії Гійченської сільської ради про присвоєння звань «Почесний громадянин села Гійче». Цього року їх отримали приватний підприємець Володимир Федюк «за значний внесок у економічний та культурний розвиток села», та Олег Ворожбит – учасник АТО, який перший з села пішов захищати Україну. 

Загалом, звання «Почесний громадянин села Гійче» отримали четверо людей. Цю відзнаку було започатковано з нагоди 500-річчя села. У минулому році його не присвоювали у зв’язку з війною в Україні. 

Спонсорів свята відзначили грамотами та подяками. Серед них, ПП «Лама плюс», «Західний Буг», а також Микола Дроботій, Микола Гнідець та Іван Зіньків.

На концерті виступили неодноразові переможці всеукраїнських конкурсів – солісти Аліна Дем’янець та Катерина Заремська. Крім того, на сцені співали ансамбль «Живоцвіт», дует у складі Галини Дорош та Галини Чорної, солісти Василина Яцків та Юлія Кудрик.

Завершилося свято традиційним масовим гулянням.

Нагадаємо, на Святі села у Забір’ї визначили кращих зятя і невістку.

Тарас Левко, газета “Прикордоння” № 7 (79) від 29 жовтня 2016 року

Comments

comments