На Святі села у Забір’ї визначили кращих зятя та невістку

У Народному домі Забір’я відбулося Свято села «Родина, родина – від батька до сина…».

Свято села передбачало кілька заходів – концерт, виставку лотерею, вручення відзнак та нагород. 

Сільський голова Зеновій Сеньків привітав усю велику забірську родину, жителів села, гостей, побажав їм доброго здоров’я, добра і злагоди у родинах, достатку і процвітання. У своєму виступі він відзначив людей, які є гордістю сільської громади. Зокрема, відзначив матерів-героїнь, яких у Забір’ї є 65, ветеранів праці, найстаріших жителів села. Зокрема, серед останніх, сільський голова привітав Парасковію Сохань та Ольгу Іващук, які у цьому році відзначають 95-річчя, а також наймолодшого жителя забірської громади – Дениса Корпанюка, який народився 17 вересня цього року.

Зеновій Сінько відзначив 12 пар, які в любові і злагоді прожили понад 50 років. Зокрема, найстарша з них прожила разом вже 65 років, це Павло Іванович та Ярослава Юріївна Кобрини.

Сільський голова привітав усіх воїнів і учасників АТО Гійченської сільської ради – Миколу Трохимчка, Павла Кубу, Андрія Палку, Івана Юрчука, Богдана Матвіїва, Андрія Годинчука, Володимира Михальця. За особливі заслуги перед громадою їх внесли у почесну книгу села Забір’я.

Усім забірчанам, яких у своєму виступі відзначив сільський голова, вручено пам’ятні нагороди.

Концерт з нагоди Свята села складався з виступу солістів та колективів як зі Забір’я, так і з сусідніх населених пунктів.

Зокрема, на сцені виступили гурт «Ріка життя» Народного дому Забір’я (кер. Андрій Домашовець), солісти Маргарита Білик та Олег Маринкевич. Перша акапельно виконала «Баладу про маму», другий – пісні «Мої батьки» «Пісню про Україну».

Також участь у святі взяли два танцювальні колективи Рава-Руського міського будинку дитячої та юнацької творчості (кер. Ольга Гнідець) та солісти (кер. Галина Мороз).

Серед запрошених виконавців були учениця Рава-Руської дитячої музичної школи Анастасія Левонова, солісти Народного дому Гійче Галина Дорош та Галина Чорна.

Завідувач Народного дому Забір’я Тетяна Періг заспівала «Чому так добре спиться у батьківському домі».

Учасники художньої самодіяльності Народного дому Забір’я Надія Семочко та Григорій Михалець поставили «Сценку сільського життя». До слова, її актори і є авторами сценарію.

Традиційно наприкінці Свята села у Забір’ї розігрують лотерею. Цього разу її переможцем став мешканець Річок Володимир Когут, який придбав найбільше квитків. Йому дістався приз – м’ясорубка Zelmer.

На Святі села свої кулінарні роботи представили господині Забір’я. Найкращими з них визнано Оксану Юрчук і Оксану Танчин. Крім того, у номінації «Добра господиня» перемогли Галина Кочерган та Марія Музика. А у Володимира Романова та Василя Перога у Забір’ї найкращі садиби.

«Кращим господарем» у Забір’ї у цьому році став Андрій Копровський.

Вчетверте з нагоди Свята Села у Забір’ї відзначали кращого зятя та невістку. Цей титул могли отримати ті, хто прибули в Забір’я з інших міст чи сіл. 

Так, цього року «Кращим зятем» визнано Степана Яцкова, а «Кращою невісткою» – Світлану Семочко.

З нагоди Всесвітнього Дня художника у Народному домі Забір’я було розміщено виставку художніх творів – картин дітей дошкільного закладу і школи Забір’я.

Василь Волокуша, газета “Прикордоння” №7 (79) від 29 жовтня 2016 року

Comments

comments