Громада самотужки збудувала автобусну зупинку!

У селі Гійче місцева громада збудувала автобусну зупинку.

Зупинку збудовано на присілку Федюках. Роботи тривали близько двох тижнів зусиллями місцевих мешканців, членів виконавчого комітету і депутатського корпусу Гійченської сільської ради, а також окремих підприємців.

– Раніше тут зупинки не було взагалі, – розповів сільський голова Гійче Іван Івануса. – За бюджетні кошти ми не могли її збудувати. Один із членів виконавчого комітету Ігор Федик та депутат Гійченської сільської ради Іван Васильків організували людей. Так було розпочато роботи.

До будівництва зупинки було залучено близько 35 людей. Кожен з них допомагав чим міг – хто будівельним матеріалом, інші – покрівельним, треті – виконували самі роботи.

Допомогли і місцеві підприємці та підприємства.

Після того, як будівельні роботи було завершено, гійченські школярі разом з вчителем образотворчого мистецтва місцевої школи Оленою Ребець розмалювали автобусну зупинку національними мотивами. Так, на правій стіні зупинки зображено карту України у блакитно-жовтих кольорах на фоні сонця з великими променями. Поруч також зображено соняшник, маки та калину. На лівій стіні зупинки намалювали маки, фіалки, калину, колоски пшениці та стилізовану українську стрічку. А на задній стіні всередині зупинки зображено великий тризуб з маками, калиною, фіалками та пшеницею на фоні українського прапора. На зовнішній же стороні задньої стіни намальовані все ті ж соняшники і маки, а також лелеча сім’я.

Нова зупинка стала справжньою окрасою села, – розповідають мешканці Гійче. У їхніх планах у майбутньому збудувати ще одну  подібну зупинку біля церкви.

Василь Волокуша, газета “Прикордоння” №5 (77) від 13 серпня 2016 року

 

Comments

comments