Сесія Рава-Руської міської ради не відбулась

29 серпня міський голова та депутати не змогли провести засідання 24 сесії Рава-Руської міської ради.

Про це стало відомо з трансляції Рава-Руської міської ради.

Сесія, оголошена 19 серпня, була заплановано на 10.00 год понеділка, 29 серпня. На розгляд депутатам було запропоновано 139 питань проєкту порядку денного. Серед питань, які депутати повинні були розглянули, близько половини щодо діяльності закладів освіти, культури, а також ще понад 50 – “земельних” питань.

Зокрема, “освітянські” питання передбачали створення груп подовженого дня у школах на 2022/2023 н.р., затвердження статутів у закладах загальної середньої освіти та дитсадках, внесення змін до низки програм.

Подібні питання були винесені і щодо напрямку культури.

Однак, попри заплановану сесію, за трохи більше як годину для участі у засіданні не прибуло достатньої кількості депутатів – зареєструвались половину від їхньої загальної кількості – 13 з 26, в той час як проведення засідання необхідно щоднайменше 14 депутатів.

Про те, чому інші депутати не прибули на сесію, не повідомлено. Втім, як стало відомо “Прикордонню”, у кількох депутатів, які попередньо підтвердили свою участь у засіданні, в останній момент виникли непередбачувані сімейні обставини, які і не дозволили їм взяти участь у засіданні.

Нагадаємо, 30 червня, на останньому засіданні сесії Рава-Руської міської ради, не було створено груп подовженого дня. Повторно це питання повинно було розглядатись саме на 24 сесії 29 серпня. Це, а також питання про затвердження статутів закладів освіти у новій редакції, були одними із найважливіших питань на сесії.

Директори шкіл, яких було запрошено на засідання сесії, зазначили, що не розуміють, чому для розгляду питань, які необхідно ухвалити для забезпечення діяльності закладів освіти у новому навчальному році, який повинен розпочатись 1 вересня, сесія булав останні дні перед його початком.

“На сесії мали розглядати питання функціонування груп подовженого дня у 2022-2023 навчальному році. Які наслідки? Вихователів необхідно звільняти, а батькам пояснювати, що гпд не буде у класах корпусу №1” – дописав згодом на своїй сторінці у Facebook директор Рава-Руського ліцею Андрій Солтис.

– Освітні питання виносять на розгляд в останній тиждень перед початком навчального року, – зазначив депутат міської ради від ВО “Свобода” Володимир Кожушко. –  Чому ми стаємо заручниками інших депутатів, які проживають на території громади і не можуть вчасно приїхати на сесію?

Володимир Кожушко додав, що чимало депутатів для участі у засіданні, як і керівники шкіл, у цей день звільнились з роботи, а саме засідання було зірвано.

– Ви не забезпечили кворуму для проведення сесії. Нам немає що тут робити і ми покидаємо сесійний зал, оскільки немає кворуму для проведення засідання, – додав Володимир Кожушко, апелючи до міського голови.

– Це вже другий рік поспіль ви переносите сесію на останній день (перед початком навчального року, – Авт.). Ви поставили депутатів перед фактом, – додав позафракційний депутат Василь Мельник.

У свою чергу, міський голова Іван Івануса зазначив, що сесії раніше не було скликано, оскільки не всі питання попередньо були розглянуті на засіданнях постійних депутатських комісій.

– Регламентна комісія засідала у п’ятницю (26 серпня, – Авт.), в останній момент. Чому я повинен оголошувати сесію без розгляду [питань] на комісії? Розглядайте [питання] спершу на комісії. Ви самі говорили, що без згоди комісії питання ви не розглядатимете на засіданнях сесії, – відповів міський голова Іван Івануса депутатам.

Іван Івануса, зрештою, оголосив про перенесення засідання 24 сесії на вівторок, 30 серпня. Про те, чи буде кворум для проведення засідання 24 сесії у вівторок, 30 серпня, невідомо.

Долучайтесь до нас у Telegram https://t.me/prykordonnya_info

 

 

Comments

comments