У Рава-Руській громаді поки не утворили груп подовженого дня у школах

На останньому засіданні сесії Рава-Руської міської ради її депутати не підтримали проєкт рішення про відкриття груп подовженого дня у закладах загальної середньої освіти громади на 2022/2023 навчальний рік. Відповідне питання не набрало достатньої кількості голосів.

Так, відповідно до проєкту рішення, було запропоновано створи групи подовженого дня для учнів 1-4-х класів у дев’яти школах:

Волицькій – 2 групи (1 ставка вихователя);

Гійченській – 2 групи (1 ставка);

Потелицькій – 1 група (0,5 ставки);

Новокам’янській – 1 група (0,5 ставки);

Рава-Руській №1 – 2 групи (1 ставка);

Рава-Руській №2 – 3 групи (1,5 ставки);

Рава-Руській №3 – 2 групи (1 ставка);

Рава-Руському ліцеї (школі-інтернаті) – 4 групи (2 ставки)

Забірській – 1 група (0,5 ставки).

Під час розгляду проєкту рішення у сесійному залі перебували представники батьківського колективу Рава-Руського ліцею, які вимагали, аби кількість груп у їхньому закладі було збільшено до щонайменше 3-х чи 4-х. Свою позицію вони мотивували тим, що свого час віддавали на навчання дітей у ліцей саме через те, що там існують групи подовженого дня, на яких з дітьми додаткового займались після уроків.

Втім, зазначимо, групи подовженого дня існували у попередніх навчальних роках й у інших закладах загальної середньої освіти Равщини. Проте, якщо такі у школі-інтернаті діяли у “середніх” та “старших” класах, то у інших школах – лише у “початкових”. Також у ліцеї для груп подовженого дня були створені окремі посади вихователів, у той час як у інших школах їхні функції виконували, як правило, вчителі, які були довантажені годинами у ГПД. Зокрема, у Рава-Руському ліцеї минулоріч було 14 ставок ГПД у 1-7 класах.

Крім того, Відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту запропонував також передбачити 1 групу (0,5 ставки) у Равській школі.

Однак ні перша, ні друга пропозиції, як і питання в цілому, не знайшли підтримки достатньої кількості депутатів. Серед причин – відмінність проєкту рішення, яке було запропоновано до ухвалення, від першочергової редакції, відсутність висновків профільної депутатської комісії, а також загроза створення неоднакових умов для інших шкіл щодо функціонування груп подовженого дня.

Попри те, що рішення про створення груп подовженого дня ухвалено не було, його Рава-Руська міська рада може ухвалити до початку нового навчального року – 1 вересня. Однак, станом на 1 серпня, інформації про скликання нової сесії ще не було.

Додамо, функціонування ГПД, на відміну від інших класів, де є достатня наповнюваність учнів, фінансує місцевий бюджет, а не державний.

Фото для ілюстрації

Долучайтесь до нас у Telegram https://t.me/prykordonnya_info

Comments

comments