На Добросинщині під громадські пасовища віддадуть майже 50 гектарів землі

На території Добросинсько-Магерівської громади створили громадські пасовища. Відповідне рішення ухвалили депутати сільської ради на засіданні VIII сесії 13 серпня.

До сільської ради звернулись власники великої рогатої худоби сіл Пилів, Бишкова та Кулиничів щодо необхідності створення громадських пасовищ на території громади. Відповідне клопотання було ухвалено на громадських зборах в лютому та березні цього року. Розглянувши його, депутати Добросинсько-Магерівської сільської ради вирішили створити його із земель запасу сільськогосподарського признання комунальної форми власності.

Крім того, виконавчому комітету сільської ради доручено підібрати відповідні земельні ділянки, орієнтовною площею 47 гектарів, придатну для організації громадських пасовищ.
Також на згаданій сесії депутати затвердили положення про громадські пасовища. Так, документ передбачає, що громадські пасовища формуються на вимогу мешканців громади, які мають у власності худобу, за рахунок саме земель сільськогосподарського призначення державної власності, які не надані у власність і користуванні.

Відповідно до положення, перелік користувачів громадського пасовища визначається щорічно на загальних зборах мешканців громади. Також там визначають суму і терміни оплати за користування громадських пасовищем. Оплату здійснюватиме кожен користувач пасовищем на рахунок спеціального фонду ради. Ці кошти, а також кошти користувачів, інвесторів, благодійних внесків використовуватимуть для вирішення питань господарського землеустрою пасовища, проведення заходів з відновлення трав’яного покриву, підвищення родючості ґрунтів, забезпечення тварин потребою у водопої, олії, побудови твариномогильника тощо.

 

Comments

comments