Громади Жовківщини –далеко не найзаможніші у області

Більшість територіальних громад колишнього Жовківського району опинились у другій половині переліку громад Львівської області за індексом податкоспроможності.

Індекс податкоспроможності визначається як співвідношення надходжень на доходи фізичних осіб на одного жителя по бюджету територіальної громади до аналогічного показника в Україні. Останній становить 1,0

Так, за підсумками десяти місяців цього року, індекс податкоспроможності за фактичними надходженнями до загального фонду серед громад колишнього Жовківського району найвищим є у Жовківської територіальної громади – 0,67. Тобто, при населенні у 34,7 тис. осіб фактичні надходження до місцевого бюджету там складають 107 млн. грн. Індекс Жовківської громади дозволив їй опинитись на 32 місці серед громад Львівщини.

Другий показник індексу податкоспроможності на Жовківщині – у Рава-Руської територіальної громади – 0,54. Фактичні надходження там становлять 64 млн. грн. при населенні 25,8 тис. осіб. У рейтингу Рава-Руська ТГ на 44 місці.

– Зараз ми, Рава-Руська територіальна громада на сорок четвертому місці в області за індексом податкової спроможності. Ставимо собі завдання за 5 років просунутися в чільну двадцятку! – зазначив міський голова Рави-Руської Іван Івануса.

Крім того, на 50 місці рейтингу опинилась Куликівська територіальна громада із фактичними надходженнями у 27 млн. грн. при населенні 11,7 тис. осіб. Її індекс податкоспроможності складає 0,5

Найнижче місце у рейтингу серед громад колишнього Жовківського району – у Добросинсьо-Магерівській територіальній громаді. Вона опинилась на 66 місці з індексом 0,31 при фактичних надходженням 23 млн. грн. та населенням 16,3 тис. осіб.
Усього у рейтингу індексу податкоспроможності – 73 територіальні громади Львівської області

Додамо, найбагатшими у рейтингу є Сокільницька, Славська та Львівська територіальні громади з індексами податкоспроможності 2,8, 2,13 та 1,66 відповідно. Також у верхню «п’ятірку» потрапили Солонківська та Пустомитівська громади, індекс яких 1,56 та 1,23 відповідно.

Comments

comments