Чужих дітей не буває

Гарною традицією на свято Миколая є відвідувати дитячі будинки, організовувати благодійні акції для дітей-сиріт чи дітей, позбавлених батьківського піклування. Справа однозначно важлива і потрібна. Проте має особливий момент: через те, що дітям приходить все необхідне, і вони особисто не докладають зусиль аби це отримати, – в момент настання повноліття, коли дитина починає жити самостійно, існує ризик, що вона не знає в чому і як себе реалізувати далі. Простими словами – існують серйозні проблеми із соціалізацією. Аби долучитись до моменту виховання та турботи про майбутнє малечі, а особливо подарувати відчуття бути щасливими,  напередодні свята Чудотворця, команда народного депутата України Ростислава Тістика організувала зустріч в аеропорту з 12 дітьми із будинків сімейного типу.

«Ми вирішили не лише подарунками, а днем проведеним разом у аеропорту подарувати дітям певну мету в житті. Сподіваюсь, що після такої екскурсії, хтось знайде собі ціль бути підприємцем чи журналістом і багато подорожувати, або стати стюардом чи навіть пілотом. Зауважу, свято Миколая – це особливий день для турботи та співпереживання нашим ближнім. Чужих дітей не буває, і кожен з нас може стати свого роду посланцем святого, а також  наставником для дитини, що позбавлена батьківського піклування », – запевнив Ростислав Тістик.

Підтримує позицію нардепа і Володимир Дзюнька, заступник голови Яворівської ДА.

«Я дуже радий, що разом з народним депутатом – Ростиславом Ярославовичем, ми подарували діткам унікальні враження. Дуже багато дітей, їх опікуни просто не мають можливості потрапити в аеропорт чи полетіти кудись за кордон. Тому для дітей такого віку – це знакова подія, і думаю, що вони цей день пам’ятатиму із позитивом», – зазначив Володимир Дзюнька.

Понад 6 років Олена Рис (до 11.12.2020р – начальниця служби у справах дітей Яворівщини) займається темою благополуччя для діток-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Вже 5 років поспіль в рамках акції «12 Друзів Миколая» забезпечує подарунками близько 170 дітей району, які перебувають на обліку служби у справах дітей.

«З досвіду роботи можу сказати, що існують проблеми з соціалізацією дітей, які виходять з-під опіки закладів, адже наразі немає програм підтримки такої молоді.Вони залишаються фактично сам на сам з невеселою реальністю повсякденного життя. Тому саме такі заходи, і на такому високому рівні, є вкрай необхідними», – акцентує Олена Рис.

Особливі враження та емоції в аеропорту здобули діти. Вони пройшли весь шлях реального пасажира від посадки, отримання квитків та до прибуття, проїхалися злітною смугою. Тож, коли справді випаде нагода полетіти у мандрівку – діти вже знатимуть весь процес. А місце, яке всі мріють відвідати – Париж.

«Дякую всім, хто організував для нас таке чудове свято. Дякую за подарунки та екскурсію. Мені дуже сподобалося слухати про літаки, правила поведінки в них, та я б хотіла приїхати сюди знову. Всім моїм братикам і сестричкам теж було дуже цікаво та весело», – ділиться враженнями від події дівчинка Андріана.

«Діти ще ніколи не були в аеропорту. Екскурсія стала для нас всіх дуже цікавою, змістовною. Діти все хотіли роздивитися, були радісні, веселі. Надіюсь, що отримали від того дуже багато задоволення. Дякуємо», – розповіла опікунка 8 діток Наталія Макарчук.

На завершення чудової мандрівки, діти отримали бажані подарунки від опікуна  Миколая – навчальні планшети, спортивний велосипед та солодощі.

Марія Нагірна

Comments

comments