Громади Жовківщини та Яворівщини спільно розвиватимуть Розточчя

У Жовкві голови шести місцевих рад Жовківського та Яворівського районів підписали угоду про створення місцевої асоціації самоврядування «Єврорегіон Розточчя-Україна».

Про це йдеться у №15 (151) газети “Прикордоння”.

Асоціацію створено для того, аби більш ефективно здійснювати повноваження у галузі догляду та популяризації Розточчя, узгодження дій щодо захисту прав та інтересів територіальних громад, сприяння соціально-економічному розвитку Розточчя, забезпечення нових перспектив розвитку прикордонних територій.

Асоціацію «Єврорегіон Розточчя-Україна» створили на зразок аналогічної у Польщі з ініціативи Томашова-Любельського. Саме це польське місто разом зі Жовквою втілюють проєкт «Біосферний заповідник «Розточчя» у межах програми «Польща – Білорусь – Україна 2014-2020».

– У травні 40 місцевих рад створили асоціацію «Єврорегіон Розточчя». Це означає те, що така організація є дуже важливою для нас, – зазначив бурмістр Томашова-Любельського Войцех Жуковські під час відезв’язку у межах підписання Угоди про створення Асоціації «Єврорегіон Розточчя-Україна».

Засновниками Асоціації стали міські ради Жовкви, Рави-Руської, Магерова – від Жовківщини, а також Івано-Франкового, Новояворівська та Яворова – від Яворівщини. Однак своєю діяльністю вона планує охопити більш ніж 60 міст, селищ і сіл, які розташовані на Розточчі.

Після того, як українську Асоціацію остаточно утворять і вона набере юридичної сили, планують утворити спільну польсько-українську міжнародну Асоціацію «Єврорегіон Розточчя».

– Спільне Асоціація дозволить створити транскордонний регіон, аби пізніше об’єднатись у спільний міжкордонний регіон для співпраці і реалізації різних проєктів, – додав Войцех Жуковські.

В українській Асоціації головою обрали мера Жовкви Петра Вихопня, виконавчим директором – керівника КП «Туристичний інформаційний центр» при Жовківській міській раді Любомира Кравця. Крім того, головою ревізійної комісії обрали мера Новояворівська Василя Муравля, а також засновники затвердили статут Асоціації. Загальні збори будуть її найвищим органам, а вирішенням поточних справ займатиметься Рада асоціації.

 

 

Comments

comments