Ексмер Рави може стати мером Києва

Ввечері у четвер, 16 липня, під час засідання фракції “Слуга народу” пройшли праймеріз, на яких партія визначилася із кандидатом на посаду мера Києва. Ним стала Ірина Верещук.

Про це повідомило BBC Україна.

Участь у праймеріз, окрім пані Верещук, брали ще четверо представників партії – Микола Тищенко, Олександр Дубінський, Олександр Качура та Дмитро Гурін.

Також ЗМІ повідомляли, що участь в голосуванні може взяти й головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Він не є членом “Слуги народу”, але останнє опитування Центру Разумкова показало, що він наразі має третє місце в рейтингу потенційних кандидатів на посаду мера столиці – тому можливість його висунення до останнього не виключали.

Засідання фракції відвідав Володимир Зеленський. Він розповів, що Верещук перемогла з великим відривом – набрала удвічі більше голосів, ніж наступний кандидат, Олександр Дубінський.

Переможця праймеріз визначали шляхом таємного голосування, враховуючи при цьому результати останніх соціологічних досліджень, розповідали в президентській політсилі.

За словами Зеленського, саме у Верещук наразі найвищий рейтинг в Києві серед усіх претендентів від “Слуги народу”.

“Дякую всім, перемога буде за нами”, – сказала сама пані Верещук, коментуючи свою перемогу.

Вибори мера Києва пройдуть 25 жовтня цього року.

Фото Офісу Президента України

Comments

comments