У Жовківській РДА спростували недостовірну інформацію, яку поширили

На вебсайті Жовківської районної державної адміністрації з’явилось спростування повідомлення про те, що до Монастирка та Замку обмежили в’їзд та виїзд через поширення коронавірусу.

Нагадаємо, 24 червня на сайті РДА з’явилась новина про позачергове засідання районної комісії з питань ТЕБ і НС, у якій, зокрема, йшлось про прийняте рішення “організувати обмежений в’їзд та виїзд в с.Монастирок та с.Замок”. Цю інформацію поширило  “Прикордоння”, а також кілька обласних Інтернет-видань.

Однак згодом, як з’ясувалось, речення “організувати обмежений в’їзд та виїзд в с.Монастирок та с.Замок” було видалено з новини на сайті Жовківської РДА без позначки “виправлено” чи “уточнено” відповідно до журналістських стандартів.

Відтак, у спростуванні Жовківської РДА від 6 липня йдеться:

“Згідно протокольного рішення позачергового засідання районної комісії з питань ТЕБ і НС від 24.06.2020 року №30 рекомендовано Голові Магерівської ОТГ:

1.3.1. Провести інформаційно – просвітницьку роботу серед населення на підпорядкованій території щодо запобігання поширенню випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-2019. Довести до населення с.Монастирок та  с.Замок про дотримання карантинних заходів, а саме, в’їзду та виїзду без нагальних потреб за межі вищевказаних населених пунктів.

На сайті Жовківської РДА за 24 червня 2020 року не процитовано протокольне рішення, а лише його коментар, так як рішення підписано головою РДА 25 червня і саме в цей день на сайті розміщено оригінал протоколу, в якому зазначено вищенаведене”.

Comments

comments