На Жовківщині за час дії карантину склали один протокол за його недотримання

За час дії карантину. станом напочаток травня, у Жовківському районі працівники поліції склали 1 протокол за порушення карантинних вимог, а також 7 протоколів – за незаконне перевезення людей. Про це у коментарі «Прикордонню» повідомив начальник Жовківського відділення поліції Андрій Коцур, – йдеться у №9 (145) газети.

– Відзначу, що громадяни з розумінням ставляться до необхідності дотримання карантинних вимог, – зазначив Андрій Коцур. – За увесь час дії карантину працівники поліції склали лише 1 протокол за порушення його умов на групу осіб, які розпивали пиво, перебували без масок і невідповідним чином поводили себе з правоохоронцями.

За словами начальника районного відділення поліції, правоохоронці не ставлять за мету скласти протоколи і оштрафувати громадян, а, перш за все, проводять з ними профілактичні бесіди.

– Щодня, з 9 до 20 год, наші працівники перевіряють заклади торгівлі. Суттєвих порушень, які б заслуговували на складання протоколів, не було. Віддаємо перевагу усній бесіді. Також моніторинг дотримання умов карантину у закладах торгівлі проводять і працівники обласного управління поліції.

Жодного випадку складання протоколу через порушення карантинних вимог у закладах торгівлі ми не склали. І продавці, і власники розуміють, що за відсутність масок або скупчення покупців заплатять штрафи, які складають від 17 до 30 тис. грн. для перший і від 31 до 100 тис. грн. для других, – додав Андрій Коцур.

 

 

Comments

comments