Юнак з Хитрейок – чемпіон України!

Уже відшуміли баталії на футбольних полях Жовківщини та Львівщини. Футбол – це король спорту, а я хочу зупинитися на королеві спорту – легкій атлетиці, та не загалом, а тільки на двох його представниках, учнях Львівського училища фізичної культури (УФК) олімпійського резерву України. Мова про вихованців Жовківської ДЮСШ (директор Багрій Б. М.) Юрія Васічкіна та Руслана Регана, – йдеться у №24 (136) газети “Прикордоння”.

Їх, як багаторазових переможців обласних змагань з легкої атлетики прийняли в училище, де хлопці отримали змогу й надалі підвищувати свою спортивну майстерність. Першим туди прийняли на рік старшого Юрія (на фотографії він вищий зростом), а згодом і Руслана. У хлопців дуже швидко почали покращуватися результати, вони регулярно брали участь у всеукраїнських змаганнях з легкої атлетики в складі збірної Львівського УФК.

Уже в 10 класі Юрій став 5-разовим чемпіоном України з бігу на 200 м, 400 м та в комбінованій естафеті 400-300-200-100 м. Міста Луцьк і Кропивницький стали для нього воістину щасливими. В 11 класі Юрій вшосте стає чемпіоном України. Він виконав норматив кандидата в майстри спорту України з бігу на 200 м і тепер є членом юніорської збірної України з легкої атлетики.

Влітку цього року у складі збірної України Юрій взяв участь у юніорському чемпіонаті Європи з легкої атлетики. До речі, останнім часом він почав виступати не тільки у гладкому бігові, а й у бар’єрному.

Надзвичайно скромний хлопець з віддаленого село Хитрейок Руслан Реган. Щоправда, скромний він тільки в побуті, а на біговій доріжці – справжня пантера. Його спортивна кар’єра розпочалась не так успішно, як у Юрія, але він регулярно брав участь у всеукраїнських змаганнях з легкої атлетики. Цього року спортсмен перекваліфікувався на бар’єрний біг і це дало свої результати. У травні на чемпіонаті з легкої атлетики у Кропивницькому Руслан тут став чемпіоном України на 400 м.

На мою думку, це великий успіх легкоатлетів нашого району на всеукраїнській арені. До речі, Федерація легкої атлетики Львівської області вже третій рік поспіль нагороджує автора цих рядків за успіхи наших колишніх вихованців.

І ось останні змагання легкоатлетів відбулися у Львові, 14 грудня, на манежі Львівського СКА. «Фестиваль бігу» – так іменуються всеукраїнські змагання легкоатлетів у закритому приміщенні, щоправда вони вже набули статусу міжнародних, адже в змаганнях брали участь спортсмени з Молдови та Білорусі. Звісно, що виступили на цих змаганнях і наші хлопці. Вони змагалися на дистанції 300 м. У своїх попередніх забігах вони легко перемогли. До фіналу пробивалися п’ятеро тих, які показали найкращі результати. Юрій, якого вважали фаворитом цих змагань, мабуть, недооцінив силу суперників, йому забракло 0,2 секунди, щоб потрапити у фінал. Руслан пройшов у фінал і на фініші був третім, пропустивши вперед представників Молдови та Чернівців, але показавши високий як для себе результат – 37,25 с.

Отак завершився легкоатлетичний сезон наших хлопців у 2019 році. Велике їм вітання з нагоди Нового року та Різдва Христового і нових звершень на біговій доріжці.

На черзі у нас найтитулованіший легкоатлет – магерівчанин Тарас Сало, майстер спорту України з марафонського бігу. Але про нього – потім.

Микола Сташків,
тренер Жовківської ДЮСШ

Comments

comments