У Жовківському замку планують облаштувати готель та ресторан

У Жовкві заплановано реставрацію  замку за 14 млн. грн.

Про це з посиланням на систему публічних закупівель ProZorro повідомило Інтернет-видання «Варіанти».

Втім, торги, які були заплановані у листопаді, не відбулись через недостатню кількість учасників.

Державний історико-архітектурний заповідник у Жовкві оголосив закупівлю у системі ProZorro на науково-проектні роботи на ансамблі Жовківського замку, яку переможець тендеру має здійснити до 30 квітня 2021 року.

Аукціон стартує 19 листопада цього року, а вартість закупівлі становить 14 млн. грн.

Як вказано у закупівлі, науково-проектні роботи потрібно здійснити в рамках державного інвестиційного проекту «Комплексна реставрація і пристосування ансамблю Жовківського замку Державного історико-архітектурного заповідника у м. Жовкві». Зокрема, передбачається реставрація і пристосування ансамблю замку (замку з прилеглою територією і замкового парку) під музейні, культурно-освітні, культурно-туристичні та рекреаційні функції з масовим відвідуванням людей.

Передбачено пристосувати ансамбль замку під: історичний музей, міжнародний навчально-методичний центр реставрації пам’яток і охорони культурної спадщини, тризірковий готель на 50 місць з рестораном першого класу на 75 місць, молодіжний центр праці і творчості, концертно-видовищний заклад з сезонним театром під відкритим небом на 3-5 тисяч глядачів, адміністрації Державного історико-архітектурного заповідника у м. Жовкві з офісними, допоміжними, господарськими і технічними приміщеннями, замковий парк зі ставом, у якому також розташовуватимуться дитяче містечко з атракціонами, зимовим катком і дитячим кафе, літній театр із закритим танцмайданчиком і автостоянкою, станція прокату човнів.

Будівельно-реставраційні роботи передбачається виконати в одну чергу, відтак у проектній документації необхідно передбачити поділ будівельно-реставраційних робіт на етапи за роками виконання.

Видання додає, що реставраційно-відновлювальні роботи на окремих будівлях і спорудах замку стартували у 2008-2009 роках, а потім були продовжені у 2014-2015 та у 2017 році. За цей час було замінено перекриття і дахові конструкції, відтворено мідне покриття даху над палацовим корпусом та фігурне завершення щипців торцевих стін корпусу, проведено основні будівельні роботи з відтворення втрачених частин західної наріжної башти і прилеглих до неї критих бойових галерей, підведено глибшого фундаменту під фронтальну стіну кухонного корпусу, протиаварійні укріплення стін, віконних та дверних прирізів корпусу, реставровано з пристосуванням під експозиційні цілі інтер’єри східної наріжної башти замку та прилеглої до неї галереї, реставровано з пристосуванням під візит-центр два приміщення при проїзді в замок східного крила фронтального корпусу, понижено до історичних відміток рівень поверхні центрального подвір’я замку і усіх малих внутрішніх двориків, частково влаштовано щебеневу основу під тверде покриття, влаштовано більшу частину внутрішніх дворових мереж водопостачання, каналізації та електропостачання, влаштовано зовнішній каналізаційний колектор до міської КНС, в замок підведено вітку водопроводу від міської мережі.

Фото karpaty-ua.org.ua

 

Comments

comments