У Дублянах відкрили два нових дитячі будинки сімейного типу

У Дублянах розпочали функціонування два дитячі будинки сімейного типу, в які на виховання та спільне проживання влаштовано одинадцятеро дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це повідомили у Жовківській РДА.

В одному з будинків проживатиме сім’я з Дніпропетровської області, а в іншому- з Херсонської області. Загалом у двох родинах виховується 12 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківської опіки та піклування.

Самі будинки збудовано за кошти меценатів та підтримки фонду «Міст в життя» з Німеччини (Stiftung DIE BRÜCKE ZUM LEBEN). Загальна площа кожної будівлі становить 306 кв.м., житлова- 274 кв.м.

Будинки просторі та облаштовані для комфортного та затишного проживання дітей –вихованців та батьків-вихователів.На першому поверсі розміщено вітальні, укомплектовані меблями, кухня, їдальня, обладнану необхідною технікою та посудом, на другому поверсі – дитячі кімнати та спальні. У будинку також є пральня, котельня, кімната для сушіння білизни, гардеробна та ванні кімнати.

Всього на території Жовківського району функціонує чотири дитячі будинки сімейного типу та одинадцять прийомних сімей , в яких виховується 41 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування.

 

Comments

comments