На Жовківщині створено нові дендрологічні заказники

У Жовківському районі створять два дендрологічних заказники. Відповідне рішення ухвалили депутати Львівської обласної ради на засіданні сесії 12 березня, – повідомили у прес-службі Жовківського лісгоспу.

Нові заказники створено на території В’язівського лісництва, площею 1 та 2,1 гектара. Вони дадуть змогу зберігати та вивчати у спеціально створених умовах різноманітні види дерев і чагарників та їхніх композицій для найбільш ефективного наукового, культурного, рекреаційного використання.

Заказники «В’язівський» та «Під Гараєм» розташовують на межі природних областей Розточчя та заболоченої рівнини Малого Полісся, поруч з якою проходить Головний європейський вододіл.

На території дендропарку «В’язівський» зростає понад 167 видів рідкісних деревних рослин, ареал поширення яких є Карпати, Середня і Північна Америка, Центральна та Південна Японія, а дендропарк «Під Гараєм» налічує понад 93 види, природний ареал яких складає Карпати, Північна Америка, Китай, Південна Європа.

– Збереження біологічного розмаїття та охорона рідкісних унікальних видів флори у цих дендрологічних заказниках забезпечить підтримання екологічного балансу Жовківщини та Львівської області, – зазначили у Жовківському лісгоспі.

 

Comments

comments