Грибовицьке сміттєзвалище негативно впливає на ґрунти, – екологи

Працівники відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції надалі проводять кризовий моніторинг поверхневих вод та грунтів у зоні полігону твердих побутових відходів Львівського комунального підприємства «Збиранка». Протягом І  кварталу 2019 року спеціалісти  відібрали 54 проби поверхневих вод та 24 об’єднані проби ґрунту, – повідомили у Держекоінспекції у Львівській області.

За результатами проведених досліджень поверхневих вод спостерігаються наступні тенденції:

–  в меліоративному каналі у місці сходження обвідних каналів біля автодороги Львів-Рава-Руська, приблизно 1км від підніжжя полігону ТПВ спостерігається незначне збільшення вмісту концентрацій забруднюючих речовин (хлоридів, азоту амонійного, біохімічного споживання кисню, хімічного споживання кисню);

–  помітний незначний вплив меліоративного каналу на річку Малехівка;

– річка Малехівка не чинить негативного впливу на річку Полтва, оскільки річка Полтва зазнає забруднень вище гирла річки Малехівка (вище по течії);

– річка Полтва чинить значний негативний вплив на якісний стан річки Західний Буг, однак цей вплив не пов’язаний із полігоном ТПВ.

За результатами проведених досліджень проб ґрунтів встановлено, що полігон твердих побутових відходів Львівського комунального підприємства «Збиранка» негативно впливає на ґрунти у зоні полігону. У відібраних пробах ґрунту виявлені перевищення забруднюючих речовин відносно фону за показниками: азот амонійний, нітрати, хлориди, кобальт, марганець, свинець, мідь, залізо загальне, нафтопродукти, кадмій та цинк.

Comments

comments