Колишній медсанбат готовий до реконструкції під житловий будинок

У найближчі тижні розпочнуть будівельні та роботи з реконструкції будівлі колишнього медсанбату у Раві-Руській, що по вул. Ярослава Мудрого, 10. Тут, нагадаємо, вже до кінця цього року розміститься житловий комплекс «Австрійська садиба» на 38 квартир.

Підготовчі роботи до реконструкції були завершені наприкінці минулого року – приміщення прибрали та впорядкували територію будівлі. А одразу після завершення новорічно-різдвяних свят забудовник приступить до головного етапу робіт – реконструкції під житлові квартири.

– Будівля перебуває у дуже доброму стані, навіть незважаючи на те, що в останні роки стояла пусткою, – розповів представник житлового-будівельного кооперативу «Австрійська садиба» у Раві-Руській Іван Росоловський. – Її збудували у 1920-х роках, у 1950-х тут проводили реконструкцію. Перекриття у будівлі частково в дуже хорошому стані, частина його – монолітна, встановлена на металевих балках. Теж саме і з покрівлею – на 85% балки збереглись. Стіни також у чудовому стані – їхня товщина 80 сантиметрів .

Реконструкція будівлі передбачає, серед іншого, реставрацію фасадів, балкону, заміну дверних і віконних заповнень, ремонт сходових маршів, перепланування приміщень під одно-, дво- та трьохкімнатні квартири, заміну аварійних конструкцій даху, влаштування мансардного поверху, оновлення інженерних мереж – систем вентиляції, водопостачання, водовідведення, опалення, освітлення, протипожежної безпеки – та проведення опоряджувальних робіт. Усе погоджено з відповідними структурами та органами контролю.

– Ця будівля є пам’яткою архітектури, тому вимоги до проведення тут будівельних робіт є досить серйозними, як і сам контроль з боку відповідних органів та служб, – додав Іван Росоловський.

Вартість квартир у ЖК «Австрійська садиба» у Раві-Руській є доволі доступною, як і умови їхнього продажу.

– Кожен охочий може ознайомитись з відповідною документацією, плануванням квартир, оглянути будівлю. При купівлі ж квартири ми оформляємо відповідний договір, а внесок коштів відбувається винятково через банк, – додали забудовники.

Comments

comments