За народжених дітей равчанам доплачуватимуть

З 2019 року батькам новонароджених равчан надаватимуть одноразову матеріальну допомогу у розмірі 1 тис. грн. Відповідні видатки передбачені у бюджеті Рава-Руської міської ради на наступний рік.

Про це йдеться у №22 (112) газети “Прикордоння”.

1 тис. грн. надаватимуть не всім батькам новонародженим, а лише тим, які зареєструють свою дитину у Рава-Руській.

Зазначимо, що в останні кілька років свідоцтво про народження дитини батьки можуть отримати безпосередньо за місцем народження у медичних закладах, незалежно від місця проживання чи прописки. Раніше ж дітей реєстрували лише саме за місцем проживання чи прописки батьків.

– Бачимо, що в останні роки у місті є природний приріст населення – дітей народжується більше, ніж людей помирає. Тому мусимо підтримувати хоч якось цю тенденцію, – зазначив міський голова Рави-Руської Микола Зінько.

До слова, Рава-Руська є чи не єдиним містом у Львівській області, де за останні 13 років кількість народжуваність переважає смертність, а населення загалом постійно лише зростає. Позитивна динаміка тут спостерігається з 2004 року і наразі продовжується у 2018-му. Станом на 1 вересня цього року у Раві-Руській проживало 8 тис. 708 осіб, з початку року збільшившись на 17 осіб.

 

 

Comments

comments