Проект бюджету району на 2019 рік передбачає 870 млн. грн.

12 грудня у сесійній залі районної ради відбулись громадські слухання по проекту районного бюджету на 2019 рік.

Про це повідомили у Жовківській РДА.

За повідомленням начальника фінансового управління Галини Вус, основною статтею наповнення дохідної частини бюджету Жовківського району на 2019 рік залишається субвенція. Дохідна частина бюджету 2019 року менша у порівнянні з 2018 роком за рахунок зменшення медичної субвенції, оскільки фінансування первинної допомоги медичної галузі району буде здійснюватися Національною службою здоров’я України (НСЗУ), яка оплачуватиме надані медичні послуги (коштом Державного бюджету в межах програми медичних гарантій), та зменшення субвенції на субсидії, виходячи із соціальних нормативів. При формуванні бюджету на наступний рік враховані зміни основних макропоказників: ріст мінімальної заробітної плати, індекс інфляції на рівні 7,4 %, збільшення податків та зборів загального фонду.
Найбільшу питому вагу видатків займатимуть видатки по соціальному захисту та освіті.
Що стосується динаміки районних програм, то на 2019 рік заплановано 22 програми.

Проект районного бюджету на 2019 рік буде розглянутий на черговій сесії Жовківської районної ради. Запропонований проект розрахований на забезпечення стабільної роботи бюджетних установ та забезпечення соціальних гарантій незахищених верств населення.

В ході громадських слухань надійшло звернення від голови профспілкового комітету відділу освіти Ірини Бродик про забезпечення видатків на спортивно-оздоровчу та просвітницьку роботу.

Comments

comments