Учні отримають 200 тис. грн. на втілення своїх ідей

На Жовківщині вдруге відбувся форум учнівських ініціатив «Форум ідей». Участь у ньому взяли представники учнівського самоврядування закладів середньої освіти району, які підготували і захищали свої проекти з метою отримання на них коштів для реалізації.

Про це йдеться у №20 (110) газети “Прикордоння”.

– Цього року кількість проектів, у порівнянні з попереднім, майже подвоїлась, – розповіла ініціатор «Форуму» Марія Деревінська. – Не скажу, що вони кардинально інші, але – набагато кращі. Діти навчаються писати проекти, аналізують їх, краще розбираються у їхньому бюджеті.

Свої ідеї подали учні з 30 шкіл у вигляді 38 проектів на загальну суму майже 200 тис. грн.

– Якщо минулого року багато проектів було пов’язано із створення лаундж-зон, сортуванням сміття, відпочинкових зон, то цього року – переважно із закупівлею музичної техніки, – додала Марія Деревінська. – Тішить, що є проекти, які учні розпочали минулого року, і продовжують цього. Вони розраховані на великий бюджет, тому кошти від «Форуму ідей» – лише якась їхня частина. Наприклад, у Волицькій школі створюють кімнату «Кіндерляндію» з чотирма відпочинковими зонами.

На кожен проект передбачено по 5 тис. грн. Усі заявки отримають фінансування, – запевнили організатори. Кошти на втілення ідей виділили місцеві ради, підприємства та підприємці.

– Ми визнали шість проектів найкращими. Це – інтелектуальне кафе у Лаврикові, радіо у Дублянах, квест у резиденції св. Миколая у дитячому таборі «Росинка», майстер-класи з миловаріння, аква-гриму і ще кілька у Малих Передримихах, велопарковка у Зашкові і сходи з мотивуючими фразами англійською мовою у Старій Скваряві, – розповіла Марія Деревінська.

Втілення проектів учні повинні закінчити до кінця цього навчального року.

 

Comments

comments