Керівник культури передумала звільнятись

Скандал за участю керівника відділу культури і туризму Жовківської РДА Галини Фесюк та голови Жовківської РДА Надією Щур триває.

Про це йдеться у №19 (109) газети “Прикордоння”.

Так, після виходу публікації у №18 (108) від 24 жовтня, у якій «Прикордоння» розповіло про суть конфлікту між Галиною Фесюк та Надією Щур, перша вирішила, що згадана написана на замовлення.

«Автор статті з умислом повитягував уривки моєї сповіді про ситуацію, в якій я опинилася не зі своєї волі, і розмістила на Фейсбуці, та надрукував статтю, в якій жодним словом не обмовився, що скандал породжений не мною. Як також подав на свій розсуд матеріал без моїх коментарів», – написала Галина Фесюк.

Крім того, керівник культури і туризму побачила у своєму фото, яке було взято з відкритих джерел і проілюстровано публікацію, як карикатуру на неї.

Разом з тим, Галина Фесюк опублікувала відбиток першої шпальти номера «Прикордоння», на якій є частина публікації, і не опублікувала матеріалу цілком.

Отримати коментар від керівника відділу культури і туризму щодо звинувачень на адресу автора публікації і газети «Прикордоння», на момент підготовки цього номера, нам не вдалось – Галина Петрівна на телефонні дзвінки не відповідала, відповіді на повідомлення у все тій же соціальній мережі також не дала.
У відповідь на закиди Галини Фесюк, зазначаємо, що інформацію про ситуацію з її звільненням вона першою опублікувала на своїй сторінці у соціальній мережі, згодом – зробила ще кілька дописів, у яких, на нашу думку, дала відповіді на всі ключові запитання, які на той момент могли виникнути у нас, як журналістів. Жодних уточнень «Прикордоння» не потребувало тому і скористалось інформацією з дописів керівника відділу культури і туризму. Аби інформацію подати чітко, доступно і зрозуміло для читачів, ми опублікували найважливіші, на нашу думку, тези Галини Фесюк. При цьому жодних слів не перекручували, не трактували по-своєму. Як і фотографію, якою проілюстрували матеріал, не корегували.

Продовження темі скандалу у відділі культури дала і керівник району Надія Щур. На своїй сторінці у соціальній мережі вона написала, що 22 жовтня Галина Фесюк відкликала свою заяву на звільнення з посади керівник районного відділу культури і туризму.

«Знаю точно, що працівники культури матимуть можливість, поки п. Галина буде у відпустці, переглянути напрямки роботи у культурі, оцінити ситуацію, зробити багато заходів по іншому, реалізовуючи свої ідеї. Я завжди буду підтримкою. Залишаюся при своїй думці, що любити культуру і там працювати можна і не на посаді начальника», – написала Надія Щур.

Також у коментарі «Прикордонню» голова РДА уточнила, що не заперечує, якщо Галина Фесюк продовжить роботу у сфері культури в районі, щоправда, не на посаді її керівника.

Яке продовження матиме скандал «Прикордоння» відслідковуватиме і надалі.

Враховуючи суспільний резонанс, який виклика ситуація між керівником відділу культури і туризму та головою РДА, «Прикордоння» готове надати свої шпальти для коментарів з приводу цієї ситуації усім сторонам скандалу.

Фото Вікіпедії

Comments

comments