Недобудовану лікарню у Гійчі знову не змогли продати

У Гійчі знову невдало намагались продати лікарню, яку вже протягом кількох десятків років не можуть добудувати.

Так, на аукціон, який повинен був відбутись наприкінці вересня, ніхто з учасників не зголосився, а відтак – він не відбувся. Ніхто не захотів платити за “довгобуд” майже 526 тис. грн.

Будівля недобудованої лікарні розташовується по вул. Молодіжній, 1а, на земельній ділянці, площею 0,35 гектара. Її будівництво було розпочато у 1985 році. Протягом семи років вдалось побудувати чотириповерховий об’єкт розміром 12,8х53,2 кв. мерів з прибудовою 3,4х7,2 кв. метрів, висотою 12 метрів. Будівля має двоскатний шиферний дах, але без вікон та дверей.

Зведення лікарні у Гійчі припинили у 1992 році, збудувавши її лише на 45%. Однак за чверть століття об’єкт навіть не законсервували. На будівельному майданчику немає матеріалів, виробів, конструкцій, які не використані для будівництва, а також устаткування.

Раніше будівля вже була продана, але умовою продажу тоді було те, що протягом п’яти років новий власник повинен її завершити для потреб лікарні. Але цього він не зробив і через суд будівлю повернули назад у власність Фодну державного майна. Тепер же умовою продажу майна є лише те, аби будівлю завершили і здали в експлуатацію, незалежно від того, як новий власник її використовуватиме.

– Для нас найкраще було б, якби у будівлі облаштували якесь виробництво, наприклад, швейне. Але усе – на розсуд власника. Головне, аби об’єкт завершили, – зазначив сільський голова Гійча Іван Івануса.

У липні було оголошено тендер на орієнтовну суму в понад 1 млн. 50 тис. грн., але тоді охочих придбати не знайшлось. Тому зараз вартість недобудованої лікарні у Гійчі знизили вдвічі і наразі вона складає майже 526 тис. грн. без ПДВ.

Втім, якщо будівлю і продадуть, бюджет Гійченської сільської ради коштів не отримає, оскільки власником будівлі є Фонд державного майна.

 

Comments

comments