Жовківчани можуть контролювати владу через Інтернет

У Жовкві запрацювала система електронних петицій «Відкрите місто».

Про це йдеться у №15 (105) газети “Прикордоння”.

Портал «Відкрите місто» створений для взаємодії громадян, місцевих органів влади, комунальних підприємств, громадських об’єднань, благодійних фондів та бізнесу в процесі вирішення актуальних проблем громади та отримання необхідної інформації.

– Будь-яке місто не можливо уявити без різних великих і малих комунальних проблем, які вимагають вирішення. Місто Жовква, на жаль, не є виключенням. Кожен з нас, мешканців міста, зустрічається з цими прикрими неприємностями. Це, для прикладу, відкриті люки, ями на дорогах, переповненні сміттєві контейнери чи їх відсутність, поламані дерева чи неприбрані прибудинкові території. Разом ми можемо зробити так, щоб цих проблем ставало менше, а життя у місті – комфортнішим, – розповів модератор порталу Юрій Черемшина.

Так, відтепер жовківчани можуть повідомити міську владу про ту чи іншу проблему, яку необхідно вирішити, залишивши відповідне повідомлення на спеціальній платформі, доступ до якої є на сайті Жовківської міської ради. Для цього на сайті існують три розділи, користуватись якими сповна можуть тільки зареєстровані користувачі: «Проблеми і рішення», «Офіційна інформація» і «Корисні об’єкти».

– У розділі «Проблеми і рішення» жовківчани можуть писати про проблеми, яку необхідно вирішити. Після того, як вони залишають своє повідомлення, воно потрапляють на модерацію та будуть опубліковано після перевірки на відповідність законам України та тематиці сайту. Очікується, що після публікації, але не пізніше ніж на третій робочий день, відповідальний працівник визначеної організації прийме повідомлення в роботу, а згодом повідомить про вирішення проблеми або закриє її, надавши пояснення, чому проблему зараз вирішити неможливо. Якщо автор повідомлення вважає, що проблему не вирішено, або вирішено не якісно, він має можливість повторно її відкрити, обґрунтувавши свої дії, – розповіли модератори. – Якщо проблема закрита і повторно не відкрита протягом 25 днів, вона переноситься в архів. З архіву повторно відкрити повідомлення неможливо. Усі зміни у вирішенні проблемного питання супроводжуються зміною статусу повідомлення (Відкрита, Прийнята, Закрита, Архівна) та видимі абсолютно для всіх. Автору та всім, хто підписався на відслідковування інформації щодо проблемного питання, на електронну пошту будуть приходити листи з інформацією про зміни в статусі, що відбулись. З моменту публікації повідомлення про проблему стає публічним, і вся переписка між користувачами, працівниками організацій та установ стає видимою у коментарях, фіксується суть змін та час, коли це відбулось. Це сприяє відкритості та прозорості роботи органів місцевого самоврядування та комунальних підприємств. Також це дає можливість більш об’єктивно оцінити якість роботи підрозділів міської влади.

Розділ «Офіційна інформація» наповнюють працівники підрозділів міської ради. Повідомлення розділу «Офіційна інформація» розміщуються у загальній стрічці повідомлень та можуть містити інформацію про офіційні заходи в місті, перекриття вулиць, відключення води, світла, газу, оголошення, інше. Для зручності на платформі «Відкрите місто» реалізовано механізм підписки на цікаві для користувача теми повідомлень. Для цього Вам потрібно зайти у свій профіль та у вкладці «Підписки» обрати цікавий для Вас розділ та категорії, актуальна інформація буде автоматично надходити на електронну пошту.

Розділ «Корисні об’єкти» наповнюють як працівники підрозділів міської ради, так і мешканці міста, та, по суті, є картою міста з позначеними різного роду установами, закладами, історичними та туристичними об’єктами, зонами вільного Wi-Fi та паркування, інше. Натиснувши на потрібний об’єкт, можна отримати інформацію про місце його розташування, графік роботи, контакти, інше.

– Платформа «Відкрите місто» – це тісна взаємодія органів влади з громадськими організаціями, – додали розробники.

Comments

comments