У храмі Св. Лаврентія – новий вівтар

У костелі Святого Лаврентія, у Жовкві, з’явився новий вівтар.

Про це йдеться у №12 (102) газети “Прикордоння”.

Новий вівтар освятий Архієпископ Львівської Архідієцезії Мечислав Мокшицький. Його виготовили у місті Миколаєві Львівської області. Архітектурний приклад створив Богуслав Кулька з Кракова, а майстром був Ігор Зубрицький з Миколаєва. Вівтар виготовлений з білого каменю, тоді як попередній був дерев’яним.

– Храм повинен відповідати усім вимогам другого Ватиканського собору. Раніше такого вівтаря не було, – розповів настоятель костелу отець Юзеф Легович.

Очолював святкову літургію архієпископ Мечислав Мокшицький. На святі перебували близько 40 священиків римо- , греко-католицької, православної церкви Московського та Київського патріархатів з України та Польщі. Також прибули 15 сестер-монахинь, консул Генерального консульства Республіки Польща у Львові Кшиштоф Яховіч, голова Жовківської райдержадміністрації Надія Щур та чисельні гостi iз навколишнiх міст і сіл.

Після освячення священики приготували вівтар до звершення літургії Євхаристії. Церковні служителі застелили його обрусом, що означає, що він є Господнім столом. На вівтар поставили запалені свічки — важливий літургійний знак, який символізує, що Ісус Христос є світлом для світу, а Церква і в ній всі вірні є відблиском Його сяйва.
Також у вівтар були покладені мощі святого архієпископа львівського Юзефа Більчевського. Присутність реліквій святого – це знак його єдності з Христом, котрий є джерелом святості.
До слова, попередній вівтар тепер служитиме у Миколаївському костелі Куликова.

Анастасія Харечко

Comments

comments