У Куликові затвердили нові податки та збори

Депутати Куликівської селищної ради встановили ставки різних податків на 2019 рік.

Про це йдеться у №11 (101) газети “Прикордоння”.

Так, за землі житлової забудови встановлено 0,03% від нормативно-грошової оцінки земель, за землі промисловості, землі досліджень і розробок – 2% від нормативно-грошової оцінки земель, за землі комерційного призначення – 2% від нормативно-грошової оцінки земель, за землі громадської забудови – 1% від нормативно-грошової оцінки земель, за землі транспорту та зв’язку – 2% від нормативно-грошової оцінки земель, за землі технічної інфраструктури – 2% від нормативно-грошової оцінки земель, за землі оборони – 3% від нормативно-грошової оцінки земель, за землі сільськогосподарського призначення – 0,3% від нормативно-грошової оцінки земель, за землі загального користування – 0,5% від нормативно-грошової оцінки земель, за землі іншого призначення (не віднесені до перелічених категорій) тощо -3% від нормативно-грошової оцінки земель, за земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні (крім державної та комунальної форми власності) в межах населеного пункту – 5% від нормативно-грошової оцінки земель, за земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні (крім державної та комунальної форми власності) за межами населеного пункту де не проведено нормативну грошову оцінку – 5% від нормативно-грошової оцінки одиниці площі ріллі по Львівській області.

Також від сплати земельного податку на цей рік звільнили установи, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевого бюджетів.

Також куликівські депутати затвердили і ставки єдиного податку для фізичних осіб суб’єктів підприємницької діяльності. Відтак, з 1 січня для першої групи платників єдиного податку з обсягом виручки 150 тис. грн. ставку встановлено у розмірі 10% розміру мінімальної заробітної плати, а для другої групи з обсягом виручки 1 млн. грн. – у розмірі 20% розміру мінімальної заробітної плати.

Фото commons.com.ua

Comments

comments