Міністри оголосили школу-інтернат переможцем

У Рава-Руській спеціалізованій школі-інтернаті встановлять компостер для переробки харчових відходів.

Про це йдеться у №8 (98) газети “Прикордоння”.

Рава-руський навчальний заклад потрапив у перелік 200 шкіл України, які обладнають цією установкою у рамках еко-освітнього конкурсу «Компола» – це спільний проект Мінприроди та Міносвіти, спрямований на підвищення рівня екологічної освіти та залучення молоді до практичних навичок сталого розвитку та споживання. Основна мета конкурсу – дати додатковий поштовх та ресурс українським школам для розвитку екологічної грамотності учнів, допомогти школярам отримати практичні навички, а не суто теоретичну інформацію, щодо відповідального споживання.

Перелік переможців оголосили міністр освіти і науки Лілія Гриневич та міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак

– Участь у конкурсі передбачала, окрім заявки, створення відеоролику, у якому наші учні аргументували, для чого потрібен компостер, – розповів директор школи-інтернату Андрій Солтис.
Компостери перероблятимуть відходи з їдальні у компост, тобто, живлення для квітів та рослин. У ньому будуть спеціальні черв’яки – старателі. Саме вони найінтенсивніше переробляють їжу у компост.

– Компост будемо використовувати для квітників, – додав Андрій Солтис.

Встановлення компостерів в школах-переможницях триватиме до 1 вересня 2018 року.
Додамо, це вже не перший екологічний проект, який втілюватимуть у школі-інтернаті. Восени минулого року учні закладу освіти перемогли у конкурсі «Форум ідей», за результатами якого отримали 5 тис. грн. на сортування сміття.

 

Comments

comments