Жовківський парк в останній момент потрапив у перелік переможців

У призамковому парку Жовкви цього року проведуть реконструкцію електроосвітлення. Заявка на реалізацію цього проекту була відібрана у рамках обласного конкурсу мікропроектів.

Про це йдеться у №8 (98) газети “Прикордоння”.

Заявка із реконструкції електроосвітлення у парку спершу не потрапила у перелік потенційних переможців, який було оприлюднено на початку квітня. Однак згодом конкурсна комісія додатково визначила по ще одному переможцю з кожного району. Таким чином, заявка зі Жовкви потрапила у перелік проектів, які співфінансуватиме Львівська обласна рада.

– Цей парк є пам’яткою садово-паркового мистецтва XVII ст. і входить до складу природо-запівдного фонду України, перебуває під особливою охороною держави. Він є основним місцем відпочинку для мешканців та гостей Жовкви. З минулого року частину його реконструюють. Однак через те, що поруч немає якісного вуличного освітлення, доступу до нього у вечірній час доби фактично немає. Крім того, така ситуація робить парк сприятливим місцем для зібрань людей із сумнівною репутацією та нещасних випадків, – розповів секретар Жовківської міської ради Андрій Мазан.

Реконструкція передбачає, зокрема, виготовлення проектно-кошторисної документації, придбання та монтаж електроосвітлювального обладнання.

Загальна вартість проекту складає 398 тис. 859 грн. З цих коштів 199 тис. 420 грн. забезпечить обласний бюджет, 172 тис. 639 грн. – міський, а 26 тис. 800 грн. – громада.

– Як нефінансовий внесок громади є розробка ґрунту вручну в траншеях та їхня засипка. Крім того, ТОВ «Жовкваелектромонтаж» безкоштовно виготовила проектну-кошторисну документацію, – додав Андрій Мазан.

Comments

comments