Чоловік засудив дружину через образливий допис у соціальній мережі

У Жовкві чоловік подав до суду на дружину, яка образила його у соціальній мережі.

Про це йдеться у №6 (96) газети “Прикордоння”.

Чоловік із жінкою прожили у шлюбі півтора року, народили доньку. Однак спільне життя у них не склалося.

За словами чоловіка, його дружина з дитиною проживати спільно категорично без всяких на то причин не бажає, а тому він проживає разом з батьками. Крім того, у суді також чоловік зазначив, що дружина вимагає у нього гроші на себе, а не на дитину, а до дитини ні його, ні його батьків не підпускає, а при намаганні його це зробити, конфліктує та скандалить, різними способами перешкоджає такій зустрічі, при цьому принижує як його, так і батьків честь, гідність і ділову репутацію. Піком цього стало поширення інформації у соціальній мережі «Іnstаgram», де на своїй сторінці дружина, на думку чоловіка, поширила неправдиву інформацію про їхні сімейні відносини, при чому зробила це у грубій, образливій формі.

За кілька днів до появи публікації у соціальній мережі, чоловік приїхав до дружини щоб зустрітися з дитиною, дати їй подарунки, хоч трохи налагодити взаємовідносини, однак, все закінчилось як завжди – дружина до дитини не впустила і вигнала в грубій формі, при цьому вона викинула подарунки на сходи біля свого будинку і спустила на чоловіка собаку.

Після цього жінка у соціальній мережі поширила образливу інформацію про чоловіка, виклавши текст із заголовком «Супер історія про […] від горе батька», який, на їх думку, є образливим. Крім того, жінка після тексту ще й зробила анонімне опитування з вказівкою на відповіді на її інформацію.

Під самим дописом свої коментарі внесли 126 користувачі.

Такими діями, за словами чоловіка, була поширена вигадана, недостовірна і перекручена інформація, а чоловік вимушених був людям пояснювати протилежне, через що отримав моральну шкоду, яка виразилась в моральних стражданнях, переживаннях, в незручностях при спілкуванні з сусідами, друзями, колегами по роботі, тобто з великою кількістю осіб.

Видалити інформацію жінка не захотіла. Через це чоловік звернувся до суду, аби інформація, яку поширила його дружина, була спростованою і видаленою з «Instаgram». А моральну шкоду чоловік оцінив у 80 тис. грн.
Сама ж жінка у суді визначала, що поширила таку інформацію у соціальній мережі, але шкодує, що таке зробила. Разом з тим, вона зазначила, що чоловік раніше сам неодноразово поширював про неї негативну інформацію її друзям, колегам по роботі та їй самій. А свій допис вона зробила у емоційному стані.
Жінка через кілька днів начебто спростувала свій образливий допис, але напередодні Нового року видалила його, аби його не було у неї на сторінці у 2018 році.

Жовківський районний суд вирішив задоволити позов чоовіка, але частково. Він визнав, що інформація у соціальній мережі є такою, що принижує честь, гідність і ділову репутацію чоловіка. Суд зобов’язав жінку негайно видалити всю інформацію на своїй сторінці в соціальній мережі під заголовком «Супер історія від […] про горе батька» та спростувати її шляхом розміщення відповідного спростувального запису та утримувати його в публікації протягом шести діб з дня розміщення.

Крім того, з жінки вирішено стягнути на користь чоловіка одну гривню як відшкодування моральної шкоди та судовий збір.

Comments

comments