Жовківчани отримають змогу писати петиції і контролювати власні звернення

Уже найближчим часом жовківчани матимуть змогу більше впливати на міську владу та контролювати процеси, які відбуваються у місті.

Про це йдеться у №5 (95) газети “Прикордоння”.

Депутати Жовківської міської ради ухвалили рішення про вступ міста до Асоціації відкритих міст.

– Членство у цій організації дасть змогу нам бути більш відкритими для місцевих мешканців. Окрім усього іншого, Жовква отримає можливість доступу до електронної платформи «Відкрите місто», за допомогою якої жовківчани матимуть змогу подавати електронні петиції, повідомляти про проблеми, які є у місті, і відслідковувати стан їхнього вирішення, – розповів секретар Жовківської міської ради Андрій Мазан.

Проект «Відкрите місто» є краудсорсинговою інтернет-платформою для взаємодії мешканців з місцевою владою та комунальними підприємствами, а також для самоорганізації громадян.
Громадяни можуть додавати повідомлення про проблему.

– Ми мали змогу бачити як це працює у Дрогобичі, – розповів міський голова Жовкви Петро Вихопень. – Найперше, це зручно для місцевих мешканців, які мають змогу завантажити програму на свої смартфони і бачити практично все, що робиться у місті – які ремонтні роботи проводяться, які заходи відбуватимуться.

Більше того, люди миттєво можуть повідомити про якусь проблему, яка виникла – відімкнули світло, переповнені сміттєві баки, зруйнована дорога тощо. Хочемо таке зробити і у Жовкві

Вступний внесок у Асоціацію для Жовкви складає 3 тис. грн., щорічний членський внесок – 2 тис. грн.

Comments

comments