На Жовківщині розкривають лише кожен четвертий злочин

У 2017 році у Жовківському районі було зареєстровано 2 тис. 180 кримінальних правопорушень. Про це «Прикордонню» повідомили у Головному управлінні Національної поліції у Львівській області у відповідь на інформаційний запит, – йдеться у №4 (94) газети.

Зокрема, з 719 злочинів, 9 – особливо тяжкі, 339 – тяжких. У двох випадках було використано вогнепальну зброю. Також за минулий рік на Жовківщині трапилось два вбивства або замахи на нього, а також зафіксовано два випадки умисного тяжкого тілесного ушкодження, в одному з яких настала смерть потерпілого.

Крім того, у 2017 році на Жовківщині здійснено 416 крадіжок. У 386 випадках крадіжки відбувались відносно приватної власності, у 10 випадках – з квартир, у 19 – з транспортних засобів, 6 разів трапились кишенькові крадіжки та тричі обкрадали пасажирів.

17 випадків грабежу, 5 – розбою, 1 – вимагання та 17 – шахрайства зафіксували у минулому році у Жовківському районі. Крім того, тут трапилось і одне самовільне зайняття земельної ділянки та самовільного будівництва.

7 разів на Жовківщині незаконно поводились зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, 42 рази – порушили правила безпеки дорожнього руху. Серед останніх, у 16 випадках трапилась смерть потерпілого.

5 разів у районі викрадали транспортні засоби, 1 разу у злочинну діяльність втягнули неповнолітніх, 1 раз трапилось порушення адміністративного нагляду.

Також у 2017 році у Жовківському районі зафіксовано два випадки привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, 20 злочинів у сфері господарської діяльності, 18 – у сфері службової діяльності, з яких зловживання владою або службовим становищем – 5, перевищення влади або службових повноважень – 2, хабарництво – 3. Два злочини були скоєні, які пов’язані з використанням бюджетних коштів, 3 – у сфері земельних відносин.

Крім того, на Жовківщині скоєно 26 злочинів у сфері обігу наркотиків, 5 – умисного знищення або пошкодження майна, 1 – забруднення або псування земель, 2 – незаконної рубки лісу.
Загалом, з майже, 2,2 тис. кримінальних правопорушень у 2017 році на Жовківщині, розкритими наразі є 560. Це – приблизно кожен четвертий злочин.

Comments

comments